Bij Indoor Hartje Drenthe in Beilen kwamen maandag 30 december 2019 de dressuurruiters in actie in de zwaarste klassen. Daarbij maakte Yvonne Tol uit Beilen haar debuut in de klasse ZZ-licht. Dat resulteerde in de zevende plaats.

Het debuut van Tol was absoluut bijzonder, want de 20-jarige amazone berijdt nog altijd haar pony Albrecht’s Hoeve’s Lucky Boy, waarmee ze al eens derde werd op het NK voor pony’s in de klasse M. Ruiters ouder dan 18 jaar mogen met een pony tussen de paarden rijden, maar op het niveau van ZZ-licht is dat vrij uniek.

“Ik ben gelukkig niet zo groot, dus het is geen probleem”, stelt Tol, die op een steenworp afstand van ‘haar’ manege woont en dus lopend met de pony naar de wedstrijd kan. Haar proef werd door de jury beloond met een score van 61,143 procent en dat was goed voor een winstpunt en de zevende plaats.

Tol was er meer dan tevreden mee. “Op dit niveau komen er toch wel lastige onderdelen bij in de proef, zoals een kwart pirouette. Dat ging wel goed, maar de galopwissels kunnen nog beter.”

Opsteker

Laura Zwart uit Oosterwolde wist de proef te winnen. Ze behaalde met de hengst Bright’s Hero SB een score van 65,143%. Een mooie opsteker voor Zwart, die pas kort terug is in de wedstrijdbaan vanwege een rugblessure. Indoor Hartje Drenthe duurt nog tot en met 18 januari. Dan is de Grote Prijs voor de springruiters.

Bron (RTV Drenthe)