Foto: de winnares van 2019 Chantal Regter met Haskal (Foto Henk Lomulder)

Concours Indoor Hartje Drenthe begint aan slotwedstrijden
Veel kanshebbers voor Grote Prijs Beilen
De paardensportvereniging Stroomruiters in Beilen maakt zich op voor de climax van het springen bij het concours Indoor Hartje Drenthe. Eind volgende week, zaterdag 18 januari, staat het hoogtepunt op het programma, de Grote Prijs van Beilen. Oud-winnaars staan te popelen om opnieuw te schitteren en als winnaar de piste te verlaten. Chantal Regter uit Assen wist vorig jaar met Haskal (v Cardento) de hoofdprijs te pakken in een enerverende barrage in de manege aan de Hoefslag in Beilen. Deze editie komt ze opnieuw naar Indoor Hartje Drenthe en ze neemt haar winnende paard Haskal opnieuw mee. Daarnaast rijdt Regter ook met een ander favoriet paard van haar: Quilando (v. Quintender). Deze routinier rijdt ze al vanaf 2013 en met Quilando won Regter afgelopen zomer een zware rubriek tijdens het CH de Wolden, waar hindernissen tot 1.45 m moeten worden gesprongen. In oktober won ze met Quilando de Grote Prijs Indoor Salland en dat betekent dat ze zeker tot een van de favorieten voor de hoofdprijs in Beilen gerekend mag worden. Verder heeft de winnares van 2019 ingeschreven met Can Fly en Conchacco.
Regter krijgt opnieuw tegenstand van Maureen Bonder, die amazone die verleden jaar in de Grote Prijs haar meerdere in Regter moest erkennen. Misschien dat de amazone uit Schoonoord revanche kan nemen.

Indoor Hartje Drenthe kan rekenen op meer regionale toppers, want ook Albert Zoer (Echten) heeft ingeschreven, evenals Mark en Julia Houtzager uit Rouveen en Bert-Jan Zuidema (Zuidwolde). Hij werd in oktober derde in de Roelofsen Winter Classic in Hellendoorn, net achter Angelique Hoorn die daar tweede werd. Ook deze amazone uit Wanneperveen maakt haar opwachting op de finaledag van Indoor Hartje Drenthe. Verder komen Weite Oldenziel (Grolloo), Marcel en diens nog maar 14 jarige talentvolle zoon Wesley de Boer (Nieuwleusen) in actie. De verrassende winnaar van 2018, Laura Slager (Staphorst) geeft eveneens acte de préséance. Ook Karim Farez, de in Veeningen wonende Libanees, komt in actie op de slotdag van Indoor Hartje Drenthe.
Vanuit de eigen vereniging Stroomruiters uit Beilen doet Arjen Lomulder mee. De ruiter, die in het M-springen bij het internationale concours van Zuidbroek prima presteerde, komt zowel uit in de rubriek voor M-combinaties als voor Z-combinaties. Voor Indoor Hartje Drenthe zadelt hij in beide rubrieken voor eigen publiek zijn paard Global (Cardento x Tigo X Indorado) van de fokkers Henk en Fina Grol Muntendam. Met dat paard kwam Lomulder bij het IICH Groningen in Zuidbroek in de grote finale M.

Het springen, dat bij de paarden maar liefst 900 aanmeldingen kent, begint vrijdag 10 januari met de BB en B rubrieken, die ook zaterdag en dinsdag aan bod komen. Zondag staan de B en L rubrieken op het programma en woensdag de L-combinaties. Donderdag 16 januari de M-combinaties en vrijdag eveneens, maar dan aangevuld met de Z en ZZ rubrieken. Vrijdagavond 17 januari staan de finales van B en L gepland. Op de slotdag, zaterdag 18 januari, de M, Z en ZZ pony’s en ’s avonds de M en gecombineerde Z en ZZ finale, de Grote Prijs van Beilen.
Belangstellenden hebben alle dagen gratis entree, ook bij de Grote Prijs.