De wedstrijdsport ligt stil, we worden geadviseerd zo min mogelijk reisbewegingen te maken en de 1,5 meter lijkt al ‘normaal’ te worden. Alles om het coronavirus onder controle te krijgen. Ik denk dat we allemaal uitzien naar een groot concours, bomvolle tribunes en een knallend ruiterbal. Iets waar we de komende tijd alleen maar van kunnen dromen…

De persconferentie van afgelopen dinsdag heeft veel vraagtekens bezorgd bij ons als bestuur. Groepen tot 30 personen zijn toegestaan per zelfstandige binnenruimte, indien de 1,5 meter afstand gewaarbord blijft. Wil je samen paardrijden, dan geldt een maximum van 2 personen per groepje. De logica ontbreekt…

De KNHS brengt vervolgens naar buiten dat, zolang er geen duidelijkheid is, groepslessen boven de 18 jaar niet zijn toegestaan. Hun advies naar de verenigingen; ga bij onduidelijkheden in gesprek met de gemeente of veiligheidsregio. 

Wij hebben daarop contact opgenomen met ons contactpersoon binnen onze gemeente. Gelukkig is de Gemeente Midden Drenthe begaan met het verenigingsleven en denken ze graag actief met ons mee. 

Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat de 1,5 meter afstand absoluut geen probleem is tijdens het rijden in onze accommodatie, en mogen de lessen gewoon doorgaan. Wel hebben wij de regels in onze accommodatie aangescherpt. Via deze link komt u bij de aangescherpte maatregelen, welke per direct van kracht zijn. Hierin is onderscheid gemaakt in het samen en individueel rijden.
Alle andere verenigingsactiviteiten blijven nog even toekomstgericht. 

Zoals het nu lijkt zijn de aangescherpte maatregelen t/m 18 november 2020 van kracht. Zodra wijzigingen komen in het beleid van de Stroomruiters brengen wij jullie hiervan op de hoogte. Heb je vragen? Neem dan contact op met een van de bestuursleden.