Afgelopen week heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd, welke vanaf aanstaande woensdag 3 maart van kracht zijn. 

GROEPSLESSEN
Voor ons als vereniging betekent dit dat wij de groepslessen, waarbij de leeftijdsgrens op dit moment 17 jaar is, vanaf 3 maart mogen uitbreiden van 17 jaar naar 26 jaar. De lessen moeten in de buitenbak plaatsvinden en voor 21.00 uur moet iedereen weer thuis kunnen zijn, vanwege de avondklok.

 Als bestuur hebben wij besloten dat wij deze versoepeling aankomende week nog niet gaan doorvoeren.

 Waarom niet? Het is roostertechnisch ten eerste een hele uitdaging, deze uitdaging gaan wij als bestuur graag aan als wij verwachten dit op een verantwoorde manier te kunnen faciliteren. Helaas is onze buitenbak niet optimaal en de avondklok nog een te grote belemmering hierin.

 Op maandag 8 maart staat de volgende persconferentie gepland. Wanneer je er negatief ingaat zal dit betekenen dat wij slechts voor een week zekerheid hebben dat de maatregelen, welke op woensdag 3 maart ingaan, ook na 8 maart van kracht blijven.  Wij gaan van het positieve uit en verwachten op dinsdag 8 maart bericht dat de maatregelen van kracht blijven én er in onze sector meer mogelijkheden komen.

 Ondertussen zijn wij als bestuur al voorzichtig bezig met de door ons verwachte mogelijkheden in kaart te brengen, zodat wij na positief bericht op de persconferentie van maandag 8 maart a.s. ook daadwerkelijk versoepelingen en mogelijkheden kunnen doorvoeren.

ONDERLINGE ACTIVITEITEN EN MEETMOMENTEN VOOR EIGEN LEDEN
Vanaf woensdag 3 maart is het ook toegestaan onderlinge wedstrijden en meetmomenten(met toekenning van winstpunten)  te organiseren. Wij mogen dit als vereniging doen onder voorwaarden, wellicht de belangrijkste hierin zijn:

Deelnemers moeten lid zijn van onze vereniging én ook een startpas hebben waarmee ze uitkomen voor onze vereniging.
– Alle activiteiten moeten buiten plaatsvinden.
– Geen publiek.
– 1,5 meter blijft van kracht.

 Er zijn op dit gebied gelukkig weer mogelijkheden en er wordt hard aan gewerkt dit tot uitvoering te brengen. Helaas lopen we ook hier tegen ‘het probleem’ buitenbak aan. 

 BUITENBAK
Onze binnenaccommodatie is klimaatneutraal en van alle gemakken voorzien, naar ons idee op dit moment de meest veilige en verantwoorde plek voor het organiseren en faciliteren van lessen en activiteiten. Helaas beslist het kabinet anders en heeft de gemeente Midden-Drenthe als voorwaarde gesteld dat de ‘sterrenhemel’ gezien moet worden.

Aan deze voorwaarde voldoet onze binnenaccommodatie  helaas niet, waardoor wij aangewezen zijn op onze buitenbak. Het aanpakken van de buitenbak stond al op de planning, maar Corona heeft ertoe geleid dat deze plannen tijdelijk op ‘on hold’ zijn gezet. 

 Gezien onze buitenbak op dit moment een grote belemmering vormt tot het faciliteren van de lessen en het organiseren van activiteiten zijn wij met de gemeente in gesprek gegaan, om samen te kijken naar de mogelijkheden op korte termijn.

Het optimaliseren van de buitenbak is een kostbare klus, waar weloverwogen beslissingen over genomen moeten worden. De gemeente is bereid mee te denken en wellicht is er van hun kant een financiële bijdrage mogelijk, om op korte termijn een ‘bruikbare bodem’ te realiseren.

 Tot nader bericht blijven de huidige regels van toepassing, maar wordt er achter de schermen hard gewerkt naar een toekomst waarin versoepelingen worden doorgevoerd en leden op een veilige en verantwoorde manier weer samen kunnen paardrijden.

Ondanks dat iedereen ‘Corona’-moe’ lijkt te worden, blijven onze leden de club trouw, FANTASTISCH! Dit biedt perspectief voor de toekomst, een GEZAMENLIJKE toekomst!