Resultaten leden

Onze activiteiten

Trots op

Resultaten leden

Ben je op westrijd geweest?

Geef je resultaat door, voor zondagavond 19.30 uur.

Stuur een e-mail naar Mevr. Reina Limburg, wedstrijden@stroomruiters.nl  

Hier lees je al jullie resultaten

De Krant

Opmerking
Opmerking: het is mogelijk dat we iets vergeten te vermelden en zelfs… (je kunt het je vast niet voorstellen) … wel eens een foutje maken. Geef dit dan zo snel mogelijk door dan herstellen wij dit uiteraard. Je kunt dit doorgeven aan … . Alvast bedankt voor je bericht.

De Stroomruiters

Alisa Veninga heeft met haar paard Brown Byoux tijdens de paasdagen een dressuurwedstrijd gereden in Assen. In de klasse B werd haar proef gewaardeerd met 201,5 punt, wat goed was voor de 1e plaats.

De Stroomruiters

Alisa Veninga heeft met haar paard Brown Byoux tijdens de paasdagen een dressuurwedstrijd gereden in Assen. In de klasse B werd haar proef gewaardeerd met 201,5 punt, wat goed was voor de 1e plaats.

Stroomruiter Annerieke Zinger 4e op Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo

Annerieke Zinger heeft zich met haar beide pony’s op de Drentse Kampioenschappen (3e en 7e) weten te plaatsen voor het NK.Zaterdag 24 maart werden de Nederlandse Kampioenschappen springen voor pony’s gehouden op het KNHS-centrum in Ermelo. Annerieke reed met haar pony Miss Alinda in de klasse L-C een knappe foutloze ronde. Vervolgens was de opwachting voor de barrage. Ook hier een foutloze snelle rit, wat resulteerde in een 4e plaats van NL!Met haar pony Chanel reed ze in de klasse L-D. Helaas hadden ze hier twee pechbalkjes, wat 8 strafpunten opleverde. Desondanks zeer tevreden en een 22e plaats.Op het Indoor Tolbert reed Rosanne Zinger met Miss Alinda twee foutloze ritten. Zij werd beloond met 78 stijlpunten, dit resulteerde in twee maal een 3e prijs.Roelanda Jonkers reed met Evira tijdens de samengestelde wedstrijd in Exloo in de klasse B. Na een dressuurproef, springparcours en een cross gereden te hebben, mocht Roelanda de 2e prijs in ontvangst nemen.
Op 21 maart is Shannon Groeneveld Noord-Sleen 2x 1e geworden met Charlie in de L2 dressuur en 2x 1e met Dancer in de M1 dressuur. Shannon heeft 25 maart met Charlie in Noord-Sleen in de B 2 foutloze rondes gesprongen en was in het 1e parcours 1e.

De Stroomruiters

Afgelopen weekend werd in Beilen een dressuurwedstrijd gehouden door de dressuurcommissie Noord Nederland. Zaterdag wist Alisa Veninga met Brown Byouc twee maal de 1e prijs te behalen in de klasse B met 192 en 212 punten, zondag was Alisa met  Balanz in Vries en wist daar in de klasse L2 met 189 punten wederom de 1e plaats te behalen. Terug naar Beilen, Anouk Doornbos reed zaterdag met Ivola van stal Koers en in de gecombineerde klasse L1/L2 behaalde ze 197 en 188 punten en een 1e prijs. Shannon Groeneveld reed zaterdag in de klasse L2 en behaalde met Charlie 191 en 195,5 punt en daarmee twee keer een 3e prijs. Yvonne Tol reed met Zidane een springwedstrijd tijdens Paard Balkbrug. In het 2-fasen parcours speciaal was Yvonne Tol met Zidane foutloos in het L-springen en hadden ze de snelste tijd en wonnen van ruim 70 deelnemers.  Afgelopen woensdag in Exloo behaalden ze de 2e prijs. (Foto Yvonne Tol met Zidane). Ponyruiter Eefje Udding wist met haar C pony All Star de 2e prijs te behalen in het M/Z springen in Roden.

De Stroomruiters

Willemijn Sijbenga was met haar pony Winnetou aanwezig bij de Nederlandse kampioenschappen dressuur in Ermelo, ze heeft een hele nette proef gereden in de klasse L1 cat. C en kreeg hiervoor 63,94 % wat goed was voor de zesde plaats!Simone Eleveld deed met Altrido’s  Jessy mee aan de competitie voor de PSV De Veldruiters bokaal in Dalen. Afgelopen zaterdag tijdens de laatste destijds van de competitie, haalden ze in de eerste proef 199 punten en in de tweede proef 203,5 in de B klasse. Dat maakte dat Simone en Jessy de beste combinatie in de competitie van de wedstrijdruiters en waren en daarmee de winnaar van de Veldruiters bokaal. Laura Sturkenboom deed mee in de competitie voor de niet-wedstrijdruiters. Zondag behaalde ze 198.5 en 199 punten in de BB klasse. Zij mocht met haar pony Altrido’s Jasper de bokaal in ontvangst nemen in haar categorie.De Stroomruiters

Dat de nominatie van Willemijn Sijbenga als sporttalent van de gemeente Midden-Drenthe terecht was, bleek afgelopen zaterdag in Bronneger.Willemijn is zaterdag Drents kampioen L1 geworden in Bronneger samen met haar pony Winnetou !Ze had een score van 65,08 %  Het was pas haar derde L1 proefje maar toch ging het erg netjes en ze was ook zeer tevreden ! Nu op naar het NK in Ermelo op 10 maart. Eefje Udding wist met haar pony All Star het reservekampioen van Drenthe te behalen in de klasse B dressuur, C pony’s met 204.5 punten. Zondag 4 februari reed Thirza Fokkens met haar pony Easy Quibell in Tolbert een foutloze basis ronde en een foutloze barrage en behaalde hiermee een 2e prijs. In het 2e parcours was ze eveneens foutloos en behaalde ook hier een 2e prijs. Vervolgens mocht ze de prijs voor beste combinatie in de klasse Z/ZZ D/E ook in ontvangst nemen.Yvonne Tol en haar paard Zidane hebben dit weekend meegereden in de Equestrian Plus Tour in De Peelbergen. Met zaterdag 2 parcoursen in de B mochten ze zondag starten in de kleine Finale. Met zowel een foutloos basisparcours en een foutloze barrage op stijl behaalden ze op dit mooie concours een 4e prijs!

De Stroomruiters

Kim een Renee Speelman hebben afgelopen weekend mee gedaan aan de springwedstrijden in Zuidwolde. Kim is met haar paard Ceduria’s Ultimate gestart in de Klasse L. Hier heeft ze foutloos gereden en ook de barrage. Ze behaalde hiermee een 5e prijs. Renee is met haar D pony Waddenhoek’s Sanne de in de klasse Z gestart. Na een foutloze ronde een ook een foutloze barrage is ze 3e geworden.

 

Kampioenen bij De Stroomruiters

Afgelopen weekend werden de Drentse Kampioenschappen springen gehouden in de manege van De Stroomruiters.

Monique de Jong klasse M en Wim Pomp Klasse Z zijn Drents Kampioen springen geworden. Zaterdagavond in de klasse Z wist Wim Pomp met Gigolo sih de titel in de wacht te slepen. Na 2 foutloze omlopen moest hij barrage rijden met 2 sterke tegenstanders, Lennard de Boer en Renate Beuving. Als laatste starter en flink aangemoedigd door het publiek wist hij als enige foutloos te blijven en ook nog in de snelste tijd.|Donderdag in de klasse M moest  Monique de Jong met Gondola, na 2foutloze omlopen, het in de barrage opnemen tegen  4 andere ruiters.Monique reed ook als laatste en wist foutloos te blijven met maar liefst 4 seconden voorsprong. Vrijdagavond in de klasse B was er een 3e plaats voor Rianne Muggen met Germaine en Anne van den Eerenbeemt met Hot Summer werd 13e.  Zaterdagmorgen ging het verder met de pony’s. In de klasse L cat. B/C wist Annerieke Zinger met Miss Alinda de 3e prijs te behalen en Eefje Udding met All-Star eindigde op de 4e plaats. In de klasse L cat. D/E wist Annerieke Zinger Chanel de 7e prijs te behalen.

Monique de Jong, Wim pomp, Rianne Muggen en Annerieke Zinger zullen voor De Stroomruiters aan de start komen op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

 

De Stroomruiters

Na de jaarwisseling ging INDOOR HARTJE DRENTHE verder op 2 januari met de Z dressuur. In de klasse Z1 was de 2e prijs voor Frans van den Heuvel met Edith Piaff 222 punten. In de klasse Z2 wist Frans wederom een 2e prijs te behalen, ditmaal met Geronimo, 232 punten. Ilona Liewes wist met Gidion in de klasse L2 192,5 te behalen, wat goed was voor de 1e prijs en Roos Bazuin met Remeedie wist met 181 pnt. de 2e prijs te behalen. Vrijdag werd het B springen voor pony’s gehouden. In het 1e parcours klasse B cat. C wist Eefje Udding met All Star de 3e prijs te behalen. Mare Koerts met Roosje S.E. werd in het 2e parcours 3e. In het L springen op zaterdag wist Marissa Oude Velthuis met Oxford’s Champ in het 1e parcours cat. D/E de 14e prijs te behalen en in het 2e parcours was de 4e prijs voor Renee Speelman met Waddenhoek’s Sanne en Charissa Prins met Icarus werd 5e. Zondag was het de beurt aan de Bixie ruiters, Nienke Brunsting met Mister Black Jack wist in de A dressuur de 2e prijs te behalen.Afgelopen woensdag was Renee Speelman naar noord-Sleen geweest en reed daar voor de eerste keer L1 dressuur met de pony waddenhoek’s Sanne, daar werd Renee met 190 en 182 punten 1e en 2e.Vrijdag 12 januari vanaf 17.00 uur gaat IHD verder met het springen voor de paarden.

 

De Stroomruiters.

De 30e editie van Indoor Hartje Drenthe is donderdag 28 december van start gegaan met de dressuur voor paarden en 29 december was het de beurt aan de pony’s. De volgende leden van De Stroomruiters wisten zich in de prijzen te rijden.
KLasse L1 1e proef: 3 Anouk Doornbos met Ivola 204 punten 5 Marell Hilberts met Indyra-Karla B 202 , 6e Marell Hilberts met Ivanov JL 200, 7 Monique Gils met Eduardo 196 en 8e Anne van den Eerenbeemt met Flugel 191. 2e proef: 2e Marell Hilberts, Ivanov JL 211, 4e Anne van den Eerenbeemt, Flugel 202,5, 5 Marell Hilberts Indyra-Karla B 200 en 7 Annette Steen met Edine 189,5. Klasse M1 1e proef: 2e Marije Schutter met Grandadvance 185. 2e proef: 3e Lois Vos met Farrago S 185.5 en 4e Jack Vrieling met Elvis V 185. Klasse L2 1e proef: 1e Frans v/d Heuvel Habibi 210, 2e Anne van den Eerenbeemt Hot Summer 208, 3e Ilona Liewes Gidion 199 en 5e Alet de Hoop Hurricane Hill 194. 2e proef: 1e Frans v/d Heuvel  199, 3e Alet de Hoop 192, 4e Anne van den Eerenbeemt 190,5 en op de 6e plaats Ilona Liewes en Marell Hilberts met Image FT 186.5 punt.
Vrijdag was het de beurt aan de pony’s B dressuur cat. D/E: 6e Annerieke Zinger Chanel 193. 2e proef 3e Simone Eleveld met Altrido’s Jessy 191, 4 Annerieke Zinger Chanel 190. Bij de B cat. A/B/C was er zowel in de 1e als in de 2e proef een 2e prijs voor Eefje Udding met All-Star 191 en 196. In de L1 cat. D/E behaalde Charissa Prins met Icarus de 3e prijs met 189 en in de 2e proef was de 3e prijs voor Linda Jansen met Dempsy Django 189,5 punt. In de klasse L1 cat. B/C was de 1e prijs voor Annerieke Zinger met Miss Alinda 197 en 2e werd Willemijn Sijbenga met Winnetou 194 en in de 2e proef werd Willemijn ook 2e met 176,5. In de klasse L2 cat. D/E werd Danique Jager met Sugarfree Honeybee 2e met 192. Voor alle winnaars van de 1e proef werd een deken beschikbaar gesteld door de organisatie ter gelegenheid van de 30e editie.
Woensdag 27 december was Stroomruiter Annerieke Zinger met Miss Alinda op het IICH Groningen. Ze reden 2 x foutloos in een sterk deelnemersveld met 22 andere ruiters in de klasse L-C. Het 1e rondje was goed voor een 2e prijs en het 2e rondje 6e! Dat was het deze week, Indoor Hartje Drenthe gaat verder met de Z dressuur op 2 januari en de klasse B en L op 3 januari, 5 en 6 januari springen voor pony’s en 7 januari Bixie voor de beginnende ruitertjes.

 

De Stroomruiters

Zaterdag werd er een springwedstrijd voor pony’s gehouden bij de Sunrise stables in Assen. Verschillende pony ruiters waren daar aanwezig.
Danée Vos is met Fred van Heidenheim 2e geworden in de klasse BB cat. B/C. foutloos 71 stijlpunten en in de klasse B cat. B/C is Danée 1e geworden. foutloos 76,5 stijlpunten.Marissa Oude Velthuis reed daar met Oxford’s Champ foutloos in de klasse B cat. D/E en haalde met 77,5 stijlpunten een derde prijs. Rosanne Zinger reed foutloos in de BB-ABC en werd beloond met 73,5 stijlpunten en verdiende de 1e prijs. Annerieke  Zinger reed eveneens foutloos. In de BB-DE had ze 76,5 stijlpunten en in de B-DE 79,5 stijlpunten, respectievelijk een 2e en een 1e prijs.

 

De Stroomruiters

Annerieke en Rosanne Zinger reden afgelopen woensdag 6 december goed op de Dalerveense Ruiterdagen. Rosanne reed met Miss Alinda een foutloos klassiek en progressief parcours in de klasse BB-ABC en behaalde twee maal een 2e plaats. Annerieke reed met Chanel eveneens twee maal foutloos in de klasse B-DE en behaalde een 3e prijs (73 stijlpunten) en een 1e prijs met de snelste tijd.  Anne van de Eerenbeemt en Anouk Doornbos reden zaterdag in Elim een selectiewedstrijd voor de Drentse kampioenschappen in de klasse L1. Anne reed met Flugel naar een 3e prijs met een persoonlijk record van 212,5 punt en Anouk behaalde 202 punten wat goed was voor een 6e plaats, net buiten de prijzen.

 

De Stroomruiters

Woensdag 29 november reed Mare Koerts met Roosje S.E. in Exloo, Mare wist zowel het BB als ook het B springen te winnen.Woensdag 29 november jl. reden Annerieke en Rosanne Zinger succesvol op het Sinterklaas Indoor Balkbrug. In een groot deelnemersveld wisten zij zich goed staande te houden en meerdere prijzen in de wacht te slepen.Rosanne met Miss Alinda, BB-ABC, foutloos, een 4e prijs van de 16. Annerieke met Miss Alinda, L-ABC, met een mooie foutloze barage, 9e van de 20.Daarna was het de beurt aan Chanel.
Annerieke reed in de B-DE klassiek foutloos, 73,5 stijlpunten, 7e prijs van de 36.  Vervolgens reden ze nog een foutloze supersnelle ronde progressief B-DE.
Dit resulteerde in een 1e prijs!Zondag 3 december jl. waren de meiden in Exloo ook goed op dreef. Rosanne reed met Miss Alinda in het klassiek BB-ABC foutloos, beloond met 74 stijlpunten, 1e prijs.Annerieke reed met Chanel in de B-DE. Zij werden beloond met 85,5 stijlpunten, 1e prijs. Daarna beide nog een snel foutloos progressief rondje. Ook hier waren ze beide het allersnelst, resultaat beide met een 1e prijs huiswaarts! Zondag 3 december reed Eefje Udding ook in Exloo, zij wist in het L progressief de 1e prijs te behalen en in het L klassiek de 2e prijs bij de pony’s categorie AB Anouk Doornbos was zaterdag met het paard Ivola in Veeningen. Ze behaalde in de klasse L1 met 200 punten een tweede prijs.

 

De Stroomruiters

Simone Eleveld reed zaterdag een wedstrijd in Dalen. Samen met pony Jessy van stal Altrido heeft ze in de B klasse 187 en 193,5 punten gehaald. Beide goed voor een 1e prijs. Eefje Udding is zondag 1ste geworden met All Star in Vries bij de springwedstrijden bij de ABC pony’s, klasse B, met 82,5 punten. En 1ste in de klasse L bij de CDE pony’s.  Gerianne Veninga reed zondag met Brown Byoux een dressuurwedstrijd in Pesse, in de klasse B behaalde Gerianne met 187 pnt. de 2e prijs.

 

De Stroomruiters

Sammy Hatzmann heeft in de endurance jeugd haar eerste rit van 80 km. gereden. De pas 13 jarige Sammy mocht daarvoor het ervaren paard Benthe van Iris van der Horst zadelen. In de klasse 3 wist Sammy de 1e plaats te behalen. Op de foto is te zien dat het duo na 80 km. zo fris als een hoentje over de finish komt. Vrijdag en Zaterdag werden in Ermelo de Nederlandse kampioenschappen gehouden. Voor de Stroomruiters, ondanks dat er goed werd gereden, waren er geen top klasseringen weggelegd. Anouk Doornbos reed in de klasse B dressuur met Ivola, zij reed een keurige proef en behaalde bij 3 jury’s 193,5/195,5/192,5, wat goed was voor 64,61%. Stroomruiter Anne van den Eerenbeemt had een drukke dag in Ermelo. Zij reed met Allure M2 dressuur, zij reed en nette proef met een dikke winstpunt, maar niet genoeg voor de finale. Anne sprong met Ferro mee voor het verenigingskampioenschap en met 1 balkje zette zij een goed resultaat neer. Anne rijdt ook als gastruiter mee in de meertallen van Research Drive, het 4 tal L haalde brons en het Z team werd 3e, maar met het 4 tal klasse ZZ werd het Nederlands kampioenschap binnegesleept Anne reed daar met Allure. Het verenigingsteam van De Stroomruiters behaalden in de dressuur 203, 202,5, 187 en 173,5 punten en de springers kwamen met 4, 4, 8 en 20 strafpunten aan de finish. Zondag werd in Hoogersmilde het TV Toren springen georganiseerd, Hannah Drenth wist met Espresso in het B springen de 5e prijs te behalen. Het koppelspringen werd gewonnen door een koppel aangesloten bij de Stroomruiters, Bart Waninge en Ronald Boer waren samen de rest te snel af.

 

De Stroomruiters

Renee Speelman heeft  deel genomen aan het Lustrum concours in Dalerveen met haar D pony Waddenhoek’s Sanne. Ze is gestart in de Klasse M en heeft foutloos gereden. Ook de barrage was foutloos met een snelle tijd. Hiermee heeft ze de 1e prijs gehaald. Willemijn Sijbenga is na een korte wedstrijd pauze weer op concours geweest naar Dalerveen en niet voor niets:  In het B- klassiek 2 de met 74 stijlpunten en in het B- progessief eerste,  foutloos in de snelste tijd! Annerieke en Rosanne Zinger reden afgelopen zaterdag nette proeven tijdens de dressuurwedstrijd DCNN te Beilen.Met haar pony Chanel werd Annerieke beloond met een 2e en 3e prijs, met respectievelijk 204 en 187,5 punten. Rosanne reed met haar pony Melody ook twee nette proeven, welke beloond werden met 178 en 187 punten.  Zondag 12 november waren de meiden met hun pony’s Chanel en Miss Alinda op het Lustrumconcours in Dalerveen.
Rosanne reed in de klasse BB-ABC met Miss Alinda 2 nette foutloze parcoursen, klassiek en progerssief, goed voor een 2e en 4e plaats. Annerieke reed met Chanel in de klasse B-DE eveneens 2 foutloze parcoursen, klassiek een 2e prijs. En in het progressief parcours wist ze weer een snelle tijd te rijden, wat een 1e prijs opleverde. Eefje Udding is zondag 12 november 1ste geworden met All Star in Dalerveen bij de springwedstrijden bij de ABC pony’s, klasse L. En 3e bij de ABC pony’s, klasse B. Zaterdag hebben Yvonne Tol en Albrecht’s Hoeve Lucky boy de laatste selectiewedstrijd gereden voor de DCIG (Dressuur Competitie Indoor Groningen) competitie. In Tolbert reden ze 230 punten en behaalden een 1e prijs in de Z1. Deze competitie gaat over 3 wedstrijden waarbij de 4 beste combinaties een Kür op muziek mogen rijden op 30 december op het grote concours in de Eurohallen in Zuidbroek. Drie weken geleden tijdens de tweede selectiewedstrijd in Beilen behaalden ze een 3e prijs met 232 punten. Alle drie wedstrijden moest je rijden, maar de twee beste resultaten gelden. Deze beide resultaten zorgden ervoor dat ze als gedeelde eerste doorgaan naar de finale. Er deden totaal 19 combinaties mee aan deze competitie.
Anne van den Eerenbeemt reed met Flugel in Beilen in een sterk deelnemersveld een 2e en een 4e prijs met 195 en 196,5 punten in de klasse L2, deze wedstrijd was een selectie voor de Drentse Kampioenschappen.

De Stroomruiters,

Afgelopen zaterdag werd er door De Haoler Ruters een dressuurwedstrijd georganiseerd in de manege van De Stroomruiters voor paarden en pony’s. Door leden van de Stroomruiters werd er goed gepresteerd. In ring 1 B paarden Gerianne Veninga met Brown Byoux 1e met 191 punten. In de L1 ring 1 1e Mirte Marrink met Ginellie 198 en in ring 2 2e met 198, Derma Beuving met Anuradja werd in ring 1 2e met 191 en in ring 2 3e met 197,5 punt. Thea Paping met Espresso behaalde in ring 1 de 2e prijs met 190,5 punt. Ook bij de pony’s waren er mooie resultaten. In de klasse B cat. D/E ging de 1e prijs naar Daniek Oude Velthuis met Hanna 193 en de 2e prijs was voor Annerieke Zinger met Chanel 192. In ring 2 wist Daniek met Hanna de 2e prijs te winnen met 187, en Linda Jansen met Dempsy Django behaalde in de klasse L1/L2 cat. D/E de 3e prijs met 186,5 punt. In Bronneger werd een springwedstrijd gehouden en Marissa Oude Velthuis reed met Oxford’s Champ in de klasse L en in het twee-fasen-parcours behaalde zij een 2e prijs.

 

De Stroomruiters.

Afgelopen woensdag reden de zussen Annerieke en Rosanne Zinger op het Hipposconcours in Appingedam. In een erg groot deelnemersveld maakten zij zich sterk door uitermate goed te rijden.
Annerieke reed met Chanel in de klasse B-CDE een foutloos klassiek parcours met barrage op stijl, 78 stijlpunten, 3e prijs.
Daarna nog een progressief parcours waar ze een zeer snelle strakke tijd neerzette, resultaat 1e prijs!
Met deze beide resultaten plaatsten zij zich voor de Grote Finale B t/m Z, die afgelopen vrijdagavond gereden werd. Hier kwamen 20 geselecteerde combinaties aan start op eigen gekozen muziek. Annerieke als ‘Boerenmeid-Jannes’ zette met Chanel als 4e in de barrage een strakke tijd neer waar de andere deelnemers zich op stuk reden. Hierdoor mochten zij de hoofdprijs mee naar Beilen nemen. Rosanne reed afgelopen woensdag met Miss Alinda 2 maal een foutloos parcours in de BB. Zij werd beloond met 71,5 stijlpunten, wat een welverdiende 1e prijs opleverde!
Yvonne Tol reed donderdag met haar paard Zidane in Appingedam,zij werd in het B springen beoordeeld door gastjury Hans de Vries met 80,5 stijlpunten en behaalde daarmee de 4e prijs , supertevreden met deze hele mooie ronde! Zaterdag Is Yvonne  naar Sonnega geweest met pony Albrecht’s Hoeve Lucky boy.Zij reed daar in de Z1 dressuur, en behaalde in beide proeven een 1e prijs!

 

De Stroomruiters

 

Afgelopen weekend werd in de manege de tweede selectiewedstrijd van de dressuurcompetitie indoor Groningen verreden.  Zaterdag wist Yvonne Tol met Albrecht’s Hoeve Lucky boy in de klasse Z1 met een puntentotaal van232 de 2e prijs te behalen.Renee en Kim Speelman waren in Noord-Sleen bij een springwedstrijd.Renee is met haar D pony Waddenhoek’s Sanne 2 keer in de klasse M gestart. Alle beide parcoursen was ze foutloos en ook in de barrage, Renee mocht 2 keer de 1e prijs in ontvangst nemen.Kim is met haar paard Ceduria’s Ultimate 2 keer in de klasse L gestart.Beide parcoursen was ze foutloos en ook in de barrage. Ze heeft in het 1e parcours een 3e prijs en in het 2e parcours een 4 prijs gewonnen. Hannah Drenth wist met Espresso een 7e prijs te behalen in Staphorst bij het progressief springen in de klasse B.Deze week vanaf donderdag is de manege het domein van de Beiler Kleindieren Club, zij houden tot en met zaterdag hun jaarlijks show en zondag vanaf 9 uur is er weer een selectiewedstrijd  voor pony’s van bovengenoemde vereniging de DCIG.

 

De Stroomruiters

Afgelopen weekend werd het eerste indoorspringconcours gehouden in de manege aan De Hoefslag in Beilen.

Vrijdagavond werd een begin gemaakt met het M, Z en ZZ springen voor paarden 125 stuks kwamen in actie. Het M springen werd gewonnen door Michiel Priemis uit Witharen. Zowel de klasse Z als ook de klasse ZZ werd gewonnen door Albert Zoer. In de klasse Z wist Wim Pomp met Ga la vie na 2 foutloze omlopen de 8e plaats te bemachtigen.Zaterdag was het de beurt aan de pony’s, 140 kwamen er in actie. In de klasse BB/abc behaalde Rieke Koerts met Nikol de 2e prijs. De klasse BB/de werd een overwinning voor Annerieke Zinger met Chanel. In de klasse B/abc ging de overwinning naar Eefje Udding met All-star. In de klasse B/de behaalde Didi Brongers met Glow in the Dark de 6e prijs. In de klasse L/de was de 5e prijs voor Charissa Prins met Icarus.Zondagmorgen werd de wedstrijd voortgezet met de klasse BB, B en L voor paarden, 225 combinaties kwamen aan de start. In de klasse BB wist Laura van Trigt met Tiger Lilly de 2e prijs te behalen en Rianne Muggen, Lucrece Aardenburg en Chantal Heres mochten een 8e prijs in ontvangst nemen.In de klasse B groep1 behaalde Annet Wonder met Eros de 8e prijs. Hanna Eleveld met Infinity behaalde in de 2e groep B de 5e prijs. In de klasse L behaalde Lucrece Aardenburg met Havadottie ph  de 5e prijs en Wim Pomp met Madam Mikmak mocht als 9e opstellen. De tuigpaardenavond op zaterdag was evenals vorig jaar een mooie avond met een vlot verloop. Van 18.30 uur tot 22.30 uur werden er 19 rubrieken verreden. Door leden van De Stroomruiters werden mooie resultaten neergezet, met als hoogtepunt het winnen van het schoonste geheel door Joyce de Boer met Habibi in de klasse eenspan tuigpaarden gereden door dames. Bij de tuigpaarden onder het zadel (12 stuks) wist Wim Pomp met Cetrienes de 4e plaats te behalen. Cetrienes werd in de ereklasse tuigpaarden eenspan met Rony Beuving aan de leidsels 2e en in de klasse Kleine Limiet werd Rony met Isabelle Teusje C eveneens 2e.Ook op andere wedstrijden waren leden van De Stroomruiters actief Alisa Veninga wist in Pesse met haar paard Balanz in de klasse L2 met 190 en 193 punten een 2e en een 3e prijs mee naar huis nemen. Anouk Doornbos reed in Norg met Ivola in de klasse L1 en met 197 en 192 punten mocht zij twee keer de 2e prijs in ontvangst nemen.

 

De Stroomruiters

Afgelopen weekend werd de eerste indoorwedstrijd dressuur van dit seizoen gehouden in de manege te Beilen.

Vrijdagavond werd een aanvang genomen met de Z dressuur, de klasse Z1 werd gewonnen door Aniek Schraa met 67,79% en de gecombineerde klasse Z2/ZZlicht door Marjan van der Jagt(Z2) met 66,62%. Voor De Stroomruiters wist Annemiek Nuiten met Felita Roos in de Z1 de 3e plaats te behalen met 61,62%. In de Z2 was de 3e prijs voor Maaike Hofman met Don Diablo(Z2) met 64,41%. Zaterdag begon de dag met de klasse B, dit werd een Stroomruiterfeestje, zowel de 1e als de 2e proef werd gewonnen door Wim Pomp met Irish Coffee 200,5 en 208,5 punt. Roelfina Bosma met Guppie werd 2e met 195,5 en Dodi Koops met E’dusance 3e met 191 en in de 2e proef 2e met 200,5 en daar werd Lianne Koopmans met Jaika 3e met193,5 pnt. In de klasse M1/M2 werd Jelly Drent met FF Beton’sEstelle(M1)  4e met 188 pnt. in de tweede proef wist Lois Vos met Farrago S (M1) met 182 pnt. de 4e prijs te behalen. In de klasse L1 wist Marell Hilberts goede zaken te doen, in de 1e proef met Image FT 2e met193,5 en in de 2e proef 1e met 199,5 met Indyra Karla B 1e proef 4e met188 en in de 2e proef ook 4e met 194. In de 1e proef was de 3e prijs voor Shannon Groeneveld met Criminal Bazaar 189 pnt..In de klasse L2 wist Ilona Liewes met Gidion in de 1e proef  met 184,5 de 3e en in de 2e proef werd zij 2e met 200 pnt..Zondag in de klasse B wist Wim Pomp met Irish Coffee de 3e prijs te behalen met 191 pnt., Gerianne Veninga met Brown Byoux en Lisette Blom met Harley LB wisten met 188 pnt. de 4e prijs te behalen. In de klasseM1/M2 2e proef wist Marije Schutter met Grandadvance met 187,5 de 6e prijs te behalen. In de klasse L1 deden de leden van De Stroomruiters wederom goede zaken. In de 1e proef waren de 1e 3 prijzen voor de thuisclub, Nienke Limburg met Ici Paris Sollenburg 1e met 206 pnt. 2e Anne van den Eerenbeemt met Flugel 2e 190 en Mirte Marrink met Ginellie 3e 186,5. In de 2e proef was de 1e prijs voor Anne met Flugel 201,5 en de 3e prijs was voor Mirte met Ginellie 186 punt.In laatste klasse van de zondag de L2 wist Jessica Bosma met Diego Armando in de 1e proef met 190 de 2e prijs te behalen en in de 2e proef werd zij 3e met 184 punten. Anne van den Eerenbeemt met Hot Summer was met 179 pnt. in de 1e proef 3e en de 2e proef wist zij met 204,5 punt te winnen.Het was een zeer geslaagd begin van het indoorseizoen met veel deelname en dit weekend is er springen voor zowel pony’s als paarden en zaterdagavond vanaf 18.30 uur de tuigpaardenavond met tuigpaarden en hackney’s en een rubriek onder het zadel met deelnemers uit geheel Nederland. Komt u gerust eens een kijkje nemen aan De Hoefslag in Beilen, de toegang is gratis.

 

 

De Stroomruiters

Zondag 1 oktober reden de zussen Annerieke en Rosanne Zinger met hun pony’s Chanel en Miss Alinda naar volle tevredenheid op het Herfstconcours in Dalerveen. Rosanne Zinger kwam met Miss Alinda uit in de klasse BB, foutloos en behaalde hier een knappe 5e plaats. Daarna was het de beurt aan Annerieke Zinger. Zij reed in de klasse B-D met Chanel een zeer snelle foutloze ronde wat resulteerde in de 1e prijs. Vervolgens reed ze met Miss Alinda in de klasse L-C eveneens een zeer snel en foutloos parcours, wat een 2e prijs opleverde.
Yvonne Tol was met haar paard Haiwat ook in Dalerveen, zij behaalde zowel in de klasse BB als in de Klasse B na foutloos gereden parcoursen de 3e prijs. In de BB 77,5 en in de B 78,5 punten voor de stijlbeoordeling. Lisette Blom was met haar paard Harley LB in Assen en behaalde daar in de B dressuur tweemaal de 2e prijs met een puntentotaal van 179,5 en 181,5.

De stroomruiters

 

Yvonne Tol en Albrecht’s Hoeve Lucky boy waren geplaatst voor deelname aan de Nederlandse kampioenschappen afgelopen zaterdag in Ermelo. Ze reden in de klasse M2/DE een mooie proef die beloond werd door 3 jury’s met een gemiddeld percentage van 68,11%. Hiermee stonden ze heel lang eerste, maar uiteindelijk behaalden ze BRONS op de Hippiade! Ook het zestal pony’s en het team voor het verenigingskampioenschap deden hun uiterste best maar konden zich niet mengen in de strijd voor de ereplaatsen.  Anne van den Eerenbeemt is met Ferro na een spannende strijd Drents kampioen geworden in Norg in de klasse B eventing. Na de dressuur stond zij 2e met 214 punten, het springen en de cross gingen foutloos en 11 seconden binnen de tijd, wat haar het kampioenschap opleverde. Roelanda Jonkers werd met Evira in deze klasse B 4e. Marissa Oude Velthuis was met Oxford’s Champp in Dalerveen en wist daar in het B een foutloos parcours te springen en met 81 punten voor de stijl behaalde zij de 1e prijs. Daarna reed Marissa in de klasse L ook een foutloze ronde en dat leverde een 3e plaats op.

 

De Stroomruiters

 

In Schoonloo werd afgelopen weekend het jaarlijkse concours gehouden voor paarden en pony’s. Zaterdag was het de beurt aan de paarden en daar wist Rinske Veldman met Eranka in de klasse M2 dressuur in de eerste proef 182,5 punten te behalen en in de tweede proef 185 punten, wat haar de 2e prijs opleverde. Zondag kwam Rieke Koerts in actie met haar pony Nikol in het springen. In de klasse BB behaalde Rieke de 2e prijs en in het B springen de 1e prijs. Zaterdag gaan de ponyteam’s (het zestal en de vereniging 4 dressuur- en 4 springruiters) naar Ermelo om te strijden voor de Nederlandse kampioenschappen. Wij wensen beide teams veel succes.

 

De Stroomruiters

Rieke en Mare Koerts zijn naar Exloo geweest. Daar hebben ze BB en B gesprongen. Mare was beide rondjes foutloos 1e in de BB en in de B net buiten de prijzen.Rieke was beide rondjes ook foutloos. In de BB net buiten de prijzen en in de B 2e. Monique Gils heeft zaterdag  Bohnbouche B voor het laatst in het L springen gestart. Zij waren in het 2 fasen parcours in Bronneger dubbel foutloos in een tijd van 35,65 sec in de 2de fase wat goed was voor een 3de prijs. In het M springen had Monique in de 2de fase een balkje.

 

uitslagen De Stroomruiters Drentse kampioenschappen.

De Stroomruiters zijn weer twee kampioenen rijker, Willemijn Sijbenga en Yvonne Tol mogen zich voor 1 jaar kampioen van Drenthe outdoor dressuur noemen. Donderdag en vrijdag kon men in Exloo de laatste selectiewedstrijd rijden voor de kampioenschappen, die zaterdag werden verreden. Donderdagmiddag werden tevens de kampioenschappen van de meertallen verreden. Voor de Stroomruiters waren er 2 paarden viertallen en een pony zestal. Het ponyzestal met als kopvrouw Willemijn Sijbenga wist met een puntentotaal van 373,5 punt de 2e plaats te behalen met een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen. Het team bestond deze keer uit Willemijn Sijbenga, Mariska Ensing, Linda Jansen,Fleur Struik, Felien Schoon, Jarno Boer en reserve Hilde Dijkstra. De dames en de ene heer reden onder leiding van hun commandant Bram van Es een keurige proef. De beide viertallen van de paarden reden ook een nette proef  en team 2 werd 2e en team 1 werd 3e. Helaas mogen de paardenteams niet naar de Hippiade (Nederlandse kampioenschappen). Donderdag tijdens de laatste selectiewedstrijd was er in de klasse L2 cat. B een 2e prijs voor Kyra Hingstman met Flanell 196,5 punt. Vrijdag was de laatste selectiewedstrijd voor de paarden en zaterdag mochten de best geplaatste combinaties terugkomen om uit te maken wie zich een jaar lang Drents kampioen dressuur mag noemen. In de klasse B cat. C wist Willemijn Sijbenga met Winnetou met de mooie punten van 212 en 213 het kampioenschap in de wacht te slepen. In de klasse L1 werd Kyra Hingstman met Job reservekampioen met 195,5 en 196,5 punt. In de klasse M2 wist Yvonne Tol met Albrecht’s Hoeve Lucky Boy met 201 en 207 punten het kampioenschap te behalen. Voor de finale wisten zich 3 amazone’s te selecteren en dan zo presteren is een dikke pluim waard. Voor Willemijn wordt het een druk kampioenschap individueel, ponyzestal en ook nog dressuur en springen met het pony verenigings team. Bij de paarden wist Anouk Doornbos met Ivola in de klasse B de 3e prijs te behalen met 196, 5 en 202 punten en ook Anouk mag naar de Nederlandse kampioenschappen.

 

De Stroomruiters

 

Het tweede pony team van de stroomruiters heeft het verenigingskampioenschap van Drenthe behaald. Zeven dames en 1 heer vormden samen een team, vier combinaties moesten dressuur rijden en vier combinaties rijden een springparcours, de punten van de dressuur worden bij elkaar opgeteld en de strafpunten van het springen (2 keer) worden er weer afgetrokken. Het team bestond uit Kyra Hingstman, Nikki-Fleur de Haan, Willemijn Sijbenga, Marissa Oude Vellthuis, Renee Speelman en Dimphy en Sverre Fokkens. Dressuur werd gereden door Willemijn 198,5 punt, Kyra 196,5, Sverre 179,5 en Nikki-Fleur 172. Na de dressuur had het team 746,5 punt, toen kwamen de springruiters in actie Marrissa foutloos, Renee en Willemijn beide 4 strafpunten en Dimphy 5 strafpunten totaal 13 strafpunten, dus een aftrek van 26 punten en met 720,5 punt mochten ze opstellen als kampioen van Drenthe. Bij de pony’s wist Thirza met Easy Quibell in de klasse Z het reservekampioenschap van Drenthe te behalen. Ook de paarden kwamen aan bod in het springen. In het L springen was de 6e prijs voor Monique de Jong met Gondola, 9e werd Lois Vos met Farrago en 10e Lucrece Aardenbug met Hyan Toltien. In de klasse M  werd Lucrece Aardenburg met STH’s Fireblade 8e en in de klasse Z mocht Wim Pomp met Gigolo sih als 3e opstellen. Wij wensen het ponyteam, Thirza Fokkens en Wim Pomp veel succes op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Vanaf donderdag komen in Exloo de dressuurruiters en de 4 en 6 tallen in actie.

 

De Stroomruiters.

Het mooie concours in Almelo De Almelose Ruiterdagen kreeg dit jaar bezoek van enkele ponyruiters van De Stroomruiters.

Yvonne Tol en Albrecht’s Hoeve Lucky boy zijn vrijdag, zaterdag en zondag naar de Almelose ruiterdagen geweest. Van de 30 deelnemers in de klasse M2/DE namen ze vrijdag een 5e prijs, zaterdag een 5e en een 3e prijs mee naar huis en waren als 2e geplaatst voor de Finale waarin ze 8e werden van de totale M1/M2 bcde-pony’s. Willemijn Sijbenga  was zaterdag aanwezig en behaalde twee keer de 3e prijs.  In het B springen was ze foutloos en van de jury kreeg ze 78 punten voor de stijl en in de B dressuur behaalde Willemijn 195 punten.  Annerieke Zinger reed afgelopen zaterdag in Staphorst met haar pony Chanel uitermate goed in de klasse B-DE. Uit een 24 tal combinaties wisten zij zich te kwalificeren voor de Grote Finale. Een spannende strijd onder de 11 combinaties volgde. Annerieke en Chanel reden als tweede combinatie in deze kwalificatie een foutloze ronde en zetten een zeer snelle tijd neer, waar de andere deelnemers zich op stuk reden. Ze werd daarmee winnares van de Grote Prijs van Staphorst! De paarden kwamen in actie in Vries, Anne van den Eerenbeemt reed met Ferro in het B springen en behaalde een 2e en een 3e prijs. In Ferro heeft Anne wederom een paard met veel potentie. Anouk Doornbos reed met haar paard Ivola in Vries een selectieproef voor de Drentse Kampioenschappen.
In de klasse B behaalde zij 196,5 punt, wat goed was voor de 3e prijs.
De Stroomruiters

Op verschillende concoursen waren de leden van de Stroomruiters actief.

Yvonne Tol wist met haar pony Albrecht’s Hoeve Lucky Boy zaterdag de 1e selectiewedstrijd voor de Drentse Kampioenschappen in Veenhuizen te winnen. Zij reed in de klasse M2 categorie D/E en behaalde 212 punten! Afgelopen zaterdag reed Stroomruiter Annerieke Zinger met haar pony’s Chanel en Miss Alinda op het Rabo Concours Oostermoer in Gieten enkele succesvolle ritten. Als eerste was het de beurt aan Chanel. In de klasse B categorie CDE sprongen ze een foutloos parcours wat beloond werd met 75,5 stijlpunten. Ze behaalden hiermee de 1e prijs. Vervolgens was het de beurt aan Miss Alinda in de klasse L categorie CDE. Ze reden een mooie foutloze ronde en zetten een snelle tijd neer. Hiermee werden ze beloond met een 2e prijs!  Monique Gils was met haar paard Bonhbouche B ook in Gieten, Monique wist in het L springen een foutloze rit neer te zetten en een foutloze barrage in een tijd van 40,66 sec.. Hiermee mocht ze de 1e prijs in ontvangst nemen. Roelanda Jonkers was met Evira in Vinkega om deel te nemen aan de samengestelde wedstrijd, en mocht de 3e prijs in ontvangst nemen in de klasse B.

 

De Stroomruiters

Op verschillende concoursen kwamen leden van de stroomruiters in Actie.

Anne van den Eerenbeemt reed met Allure in Eext, zij wist in de klasse M2, in beide proeven de 1e prijs te behalen met 195 en 193,5 punt. Annet Wonder wist met Eros in het L springen progressief in Roden een 5e prijs en in De Wijk een 6e prijs te winnen. Lars Wonder met Foxy Foxtrot wist zowel in Coevorden als in De Wijk de 1e prijs te winnen in het M springen. Jessica Bosma reed met haar paard Diego Armanda in Den Ham, Jessica behaalde in het M springen, zowel in het klassiek als ook in het progressieve parcours, de 1e prijs.  Ook de pony’s waren in Eext en Eefje Udding met haar pony All Star in het B springen cat. C zowel in het klassiek als in het progressief de 3e prijs te winnen. Annerieke Zinger reed met haar pony Chanel in de klasse B cat. D. In het klassieke parcours werd zij 6e en het progressieve parcours wist zij met een voorsprong van 4 seconden te winnen. Rosanne Zinger was in De Wijk om daar deel te nemen aan een bixie-wedstrijd. Met haar pony Melody kwam ze uit in de klasse B1 dressuur. Met twee nette gereden proeven, beloonde de jury hen naar volle tevredenheid met twee keer een 1e prijs. Daarna wist ze met haar pony Miss Alinda in de klasse A-springen eveneens twee keer een 1e prijs mee naar huis te nemen. Ze reden twee mooie en nette foutloze parcoursen.

De Stroomruiters

Op verschillende plaatsen in en buiten onze provincie waren de leden van de Stroomruiters actief.
Annemieke Nuiten was met haar paard Felita Roos in Noord-Sleen en wist in de klasse M2 in de 1e proef met 184,5 de 2e prijs te behalen en in de 2e proef de 1e prijs met 207,5 punt. Rinske Veldman met Eranka reed op het concours in het Van Heutszpark te Coevorden. Ook zij wist een 2e en een 1e prijs te behalen met 177,5 en 181,5 punt.
Anne van den Eerenbeemt reed met Allure op het AMS concours in Onnen. In de eerste proef werden ze 1e met 207,5 punt en in de 2e proef werd zij 4e met 195 punten. Kim Speelman reed met haar paard Cenduria’s Ultimate op het concours in Oosterwolde. In de klasse L springen wisten ze de 4e prijs te winnen. Zusje Renee speelman reed met haar D pony Waddenhoek’s Sanne ook in Oosterwolde. Renee wist het L springen cat. D/E te winnen.Marissa Oude Velthuis reed in  Dalerveen  Ze reed met Oxford’s Champ in de klasse B een foutloos parcours en kreeg daarvoor 75,5 stijlpunten en een tweede prijs.In de klasse L reed ze opnieuw een foutloos parcours, en had de snelste tijd, daarmee de eerste prijs gewonnen.En dan tot slot de week van Kyra Hingstman, die erg actief is geweest op diverse wedstrijden in de regio.Ze heeft gereden op het Hippisch Centrum in Emmen met Job en Flanell.In het L 1 met Job 210 ( 70%) en 195 (65%)en in het L2 met Flanell 200( 66,67%) en 183,5 ( 61,17%)Hier haalde ze 4 x winst,  Ook verscheen ze in Oosterwolde met Flanell , hier heeft ze gesprongen en dressuur gereden met ook hier hele mooie uitslagen.203 ( 67,66 %) en 198,5 ( 66,16%) Ook hier 4 x winst, Tijdens het springen wist ze een 3 en een 5  plaats te halen met 76 stijlpunten.en geweldige prestatie op deze tropische dag, En zondag reed ze met haar Job in Assen, hier reed ze en proef van 192 ( 64%) ook deze was goed voor een eerste plaats.Al met al een actieve week voor Kyra, met fantastische resultaten.
De Stroomruiters

Op dinsdag 16 mei j.l. startte Simone Eleveld op de wedstrijd in Emmen. Ze reed die avond samen met Altrido’s Tosca’ s Zannie voor het eerst in de klasse L2. In de eerste proef werden 190 punten binnen gesleept en in de tweede proef 192 punten. Goed voor een eerste en tweede plaats . Anne van den Eerenbeemt was met haar paarden op verschillende concoursen actief. Ferro sprong zijn debuut in de klasse BB in Noord-Sleen en ging naar huis met de 1ste prijs en 75 stijlpunten. Hot Summer en Allure liepen selectie voor de Drentse Kampioenschappen in Exloo. Hot Summer met 203 een 2de prijs en 194,5 punten! Allure wint haar proef met 202,5 punten en behaald een 4de prijs met 194 punten.Monique Gils was zaterdag in Westerbork en wist in L springen met Bohnbouche B  1ste te worden met een foutloos basis parcours en een foutloze barrage gereden in een tijd van 43.86 sec. Rieke Koerts was ook in Westerbork met haar pony Zoef. Zij heeft daar B gesprongen en is 2e geworden met 75 punten voor de stijl.

De Stroomruiters

Op verschillende plaatsen in Drenthe werden weer concoursen gehouden.Shannon Groeneveld reed donderdag met haar paard Charlie in Smilde en wist met 200 en 202,5 punt in de B dressuur tweemaal de 1e prijs te winnen. Eric Nuiten reed in Vries en wist in de L2 dressuur  189,5 en206 punten te behalen, wat goed was voor de 3e prijs. Tijdens het Hippisch Festijn PSV Polarfürst in Vries werd Dimphy Fokkens met Promises P 3e in het progressieve parcours L/DE. Thirza Fokkens met Easy Quibell werd 2e in het klassiek parcours Z/DE en wist het jachtparcours Z/DE te winnen. Eefje Udding was ook in Vries en met haar pony All Star wist zij na een foutloos parcours met 80 punten voor de stijl, de 1e prijs te winnen in de klasse B cat. ABC. Yvonne Tol en Haiwat reden vrijdag in Zuidwolde, zij behaalde in de klasse BB 72,5 stijlpunt en de 4e prijs.Yvonne reed zaterdag met haar pony Albrecht’s Hoeve Lucky Boy dressuur in Zuidwolde en behaalde in de klasse M2 203 punten en dat was goewd voor de 1e prijs. Zondag deed Gert Wonder mee aan de rubriek 45+ plus springen in Zuidwolde. Gert was het springen nog niet verleerd en mocht de 1e prijs in ontvangst nemen.

 

 

De Stroomruiters

Afgelopen week kwamen de leden van de Stroomruiters op verschillende plaatsen in actie.
Woensdag reed Alet de Hoop  met Hurricane Hill met veel succes haar L2 debuut in Noord-Sleen, in de eerste proef behaalden zij 195,5 punt en in de tweede proef 193 punten, goed voor een 2e en een 1e prijs. Anouk Doornbos was met Ivola ook in Noord-Sleen, en reed daar in de klasse BB, met 197,5 punt mocht zij de 1e prijs in ontvangst nemen. zondag was Anouk weer in Noord-Sleen met Ivola en behaalde in de BB 203 en 196 pnt., goied voor een 1e en een 4e prijs. Hannah Drenth reed met Espresso in Staphorst en behaalde in het B springen na een foutloze ronde met een stijlbeoordeling van 73 punten de 11e prijs. Zaterdag en zondag organiseerden de Haoler Ruters een cross op het defensieterrein De Haar bij Assen. Er kon in verschillende klasses gestrart worden zowel alleen als met twee tegelijk.
Melissa Weurding reed met haar pony Bjagrit in de klasse 60 cm alleen en wist na een foutloze cross de 2e prijs te behalen. Felien Schoon reed samen met haar moeder Marije Schutter de cross 60 cm. en Felien reed met Stayerhof’s Conny en behaalde de 1e prijs, Marije reed met Grandadvance en werd in deze klasse 4e.Er kon ook dressuur gereden worden in Hooghalen. Monique Gils reed met 2 paarden en met Eduardo werd zij in de L1 190,5 punt, wat goed was voor de 2e prijs. Bohnbouche B werd uitgebracht in de klasse L2 en met Bohnbouche B behaalde Monique met 189 pnt. de 1e prijs.

 

De Stroomruiters

Vorig weekend wist Roelanda Jonkers met Evira een 2e prijs te behalen in de klasse B bij de SGW te westerbork, na een keurige dressuurproef, een foutloos springconcours en een foutloze cross. Monique Gils is met Bonhbouche B in Assen voor de eerste keer in het M springen gestart. In het 2 fasen parcours wist Monique de beide fases foutloos af te leggen in de snelste tijd en werd daarmee eerste.  De pony’s kwamen aan de start in Bronneger. Eefje Udding is met haar pony All Star in de klasse B cat/ABC na een foutloos parcours 2e geworden met 73,5 stijlpunten. Annerieke Zinger reed met haar pony Chanel in de klasse B-D een net foutloos parcours. Dit resulteerde, met 72 stijlpunten, in een 2e prijs. Met haar pony Miss Alinda reed ze in zowel de klasse L-ABC als de klasse M-C een foutloos parcours en wist ze snelle tijden neer te zetten. In beide klasses ontving ze de 1e prijs. Thirza Fokkens behaalde met Westerveld’s Sterre de 1e prijs in de klasse B/DE met 73,5 stijlpunten en een foutloos parcours. Dimphy Fokkens wist met Promises P een 3e plaats in de L/DE te behalen na een foutloos parcours. Renee Speelman wist met haar pony Waddenhoek’s Sanne in de klasse L/DE na een foutloos parcours de 1e prijs te behalen. Dimphy Fokkens sprong met haar pony  Promises P op eerste Paasdag tijdens het Concours van het Twentse Ros Albergen in Geesteren  naar een keurige 7e prijs in een sterk deelnemersveld in de klasse B categorie D. Dimphy reed een foutloos parcours en kreeg 75,5 stijlpunten.

De Stroomruiters

Zaterdag werd bij de manege aan De Hoefslag de jaarlijkse onderlinge dressuur wedstrijd gehouden.Bij de paarden was het Marell Hilberts die de strijd domineerde. Met Image FT wist Marell met een gemiddelde score van 203,5 punten te winnen en met Indyra-Karla B werd zij met 196,5 tweede. Tamara van As met Zazcha Dulee Satt mocht met een gemiddelde van 183,5 als derde opstellen. Bij de pony’s was de 1e plaats voor Melissa Weurding met Bjagrit met een gemiddelde score van 193,25. De 2e plaats ging naar Marissa Oude Velthuis met Oxford’s Champ met een score van 184,5 en als 3e mocht opstellen Jarno Boer met Fayline met een score van 180,75. Het was een mooie voorbereiding op het buitenseizoen, dat op 1 april weer van start is gegaan.

 

De Stroomruiters

Wederom was er succes op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Vrijdagavond wist Monique de Jong met Heros in het B springen een foutloos basisparcours te rijden. In de tweede omloop met 25 deelnemers wist Monique met 78 punten voor de stijl de 4e prijs te winnen. Zaterdag was het de beurt aan Monique Gils met Bohnbouche B in de klasse L. In de eerste ronde waren er 20 foutloze combinaties, die de strijd aan moesten gaan voor de prijzen in de barrage. Na wederom een foutloze omloop in een tijd van 39.64 sec., mocht Monique de 6e prijs in ontvangst nemen.
In de regio werden meer wedstrijden verreden en ook daar waren de leden van de Stroomruiters succesvol. Jin Koops was woensdag naar Noord-Sleen met E’dusance in de klasse Z1 en behaalde met 204 punten de 1e prijs. Zaterdag ging deze combinatie naar Assen en ging de 4e prijs mee naar Beilen, ditmaal met 204,5 punt. Marjan Trip was met haar paard in Vries en wist in de M1 dressuur met 199,5 en 201,5 punt tweemaal de 2e prijs te winnen. Yvonne Tol en Albrecht’s Hoeve Lucky boy hebben zondag gereden in Bakkeveen. In hun M2 debuut gingen ze met maar liefst 6 winstpunten naar huis, 2 x 1e prijs met 210 en 217,5 punten.Annerieke Zinger reed met haar pony Chanel in de klasse B-DE een foutloos parcours en werd beloond met 74,5 stijlpunten. Dit resulteerde in een 8e plaats van de 31 deelnemers. In de klasse L-ABC reed ze met haar pony Miss Alinda eveneens twee foutloze parcoursen en een foutloze snelle barrage. Zij mochten hiermee de 4e en de 5e prijs mee naar Beilen nemen. Marissa Oude Velthuis is zondag naar Noord Sleen geweest.  Ze heeft daar met Oxford’s Champ twee foutloze parcoursen gereden in de klasse B en haalde met 73 stijlpunten een tweede prijs.

De Stroomruiters.

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden de Nederlandse kampioenschappen springen voor pony’s gehouden in Ermelo.  Twee leden  van onze vereniging mochten hier aan deelnemen. Vrijdagavond was het de beurt aan Rosanne Nijenhuis met Jacoba in de klasse B cat. D/E. In het basisparcours was Rosanne foutloos, maar helaas in de barrage 1 springfout en met 76 punten voor de stijl kwam zij op de 8e plaats. Zaterdag mocht Thirza Fokkens met Easy Quibell het proberen in de klasse Z cat. D/E. In de 1e manche was Thirza foutloos met de snelste tijd, wat betekende dat zij in de 2e manche als laatste mocht starten. In de 2e manche ging het niet helemaal naar wens en met 3 springfouten wist ook Thirza de 8e plaats te behalen. Hannah Drenth was met het paard Espresso in Zuidwolde. In het B springen klassiek wist Hannah een foutloos parcours te rijden en met 74 punten voor de stijl wist zij de 2e prijs te behalen.

 

De Stroomruiters

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden de Nederlandse kampioenschappen verreden op het terrein van KNHS in Ermelo. Hier vertegenwoordigen de Regio kampioenen hun provincie, om te strijden voor de Landelijke titel. Vrijdagavond deed de provincie Drenthe goede zaken in de klasse M2. Stroomruiter Frans van den Heuvel met Geronimo wist de Nederlandse titel te behalen en Floor van Manen de 2e van Drenthe wist ook hier 2e te worden. Kyra Hingstman (10) had zich als kampioen weten te plaatsen met haar pony Job. Ditmaal in de B dressuur categorie A/B. Vanaf 07.45 uur mochten ze de baan verkennen, en voelden zich eigenlijk beide heel ontspannen en vol vertrouwen, ook tijdens het losrijden daarna voelde Job heel fijn aan.Om 08.47 uur maakten ze hun entree in de wedstrijdring en gingen meteen voortvarend van start,  mooie voltes en nette wendingen volgden elkaar op.Zelf kwamen ze heel tevreden uit de ring met een score van 68.39% en een voorlopig 1 e plaats.En dan is het lang afwachten wat de rest gaat doen,In het eindklassement werden ze samen dan toch beloond met een bronzen plak, met de top 3 allemaal binnen 0,44%. Een hele sterke groep met uiteindelijk minimale verschillen.In een prachtige huldigingceremonie zijn hen de medailles omgehangen en werden er natuurlijk een aantal ere rondes verreden. Later op de dag was het de beurt aan Yvonne Tol met Albrechts Hoeve Lucky Boy in de klasse M1 cat. D/E.
Yvonne heeft haar bijna 7 jarige pony zelf opgeleid en met een score van 65,39% wist zij in een sterk deelnemersveld de 8e plaats te behalen.
Kortom een succesvol weekend voor De Stroomruiters en natuurlijk voor de deelnemers aan de Nederlandse kampioenschappen 2017.

De Stroomruiters

Annerieke Zinger heeft met haar pony Chanel goede resultaten geboekt tijdens de Hondsrugse Ruiterdagen in Bronneger. In het progressieve parcours, klasse B-DE, reed ze een foutloos parcours in een zeer snelle tijd. Ze wist de 1e prijs in de wacht te slepen. In de klasse B-DE reed ze eveneens een foutloos klassiek parcours en ontving ze de 4e prijs.
Een week geleden heeft Danée Vos met haar pony Fred van Heidenheim in Emmen twee keer de 1e prijs gewonnen in het bixie springen AA. Yvonne Tol was met Zidane in Bronneger en mocht een 9e prijs in ontvangst nemen in het B springen met 71 stijlpunten. Alet de Hoop reed met Hurricane Hill in Tolbert een dressuur wedstrijd. In de klasse L1 behaalde deze combinatie 197,5 en 187,5 punt, wat in beide proeven goed was voor de 2e prijs.
De Stroomruiters

De manege van De Stroomruiters stond afgelopen weekend in het teken van de Drentse kampioenschappen springen. Donderdagavond was het de beurt aan de paarden klasse M, hierin wisten Wim Pomp en Hanna Eleveld een ticket te veroveren voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Wim Pomp wist met STH’s Fireblade na 2 foutloze omlopen en een foutloze barrage de 4e prijs te behalen. Hanna Eleveld met Great One reed de snelste barrage maar met een springfout mocht zij als 5e opstellen. Vrijdagavond ging het verder met de klasse B en de klasse L. In de klasse B wist Monique de Jong met Heros de 2e prijs te behalen zij reed twee keer foutloos en kreeg een jurybeoordeling van 78,5 punt. In de klasse L wist Monique Gils met Bonhbouche B na 2 foutloze’s omlopen en een foutloze barrage als 2e opstellen. Deze beide dames kregen ook een ticket voor de N.K. in Ermelo. Zaterdag was het de beurt aan de pony’s alle klassen en de paarden klasse Z en ZZ. Rosanne Nijenhuis met Jacoba wist in de klasse B cat. D/E met een jurybeoordeling van 85 punten na 2 foutloze omlopen de Drentse titel in de wacht te slepen. Ook Rosanne mag met haar pony Jacoba naar Ermelo. Annerieke Zinger kwam met Miss Alinda uit in de klasse L cat. C, zij reed een foutloos basisparcours, maar met een springfout in de barrage viel zij net buiten de prijzen. Thirza Fokkens wist met haar pony Easy Quibell na 2 foutloze omlopen de 2e prijs te bemachtigen en ook Thirza mag naar de N.K. in Ermelo. De Stroomruiters zijn zowel bij de paarden als ook bij de pony’s goed vertegenwoordigd in Ermeloook op andere concoursen waren leden van De Stroomruiters aanwezig en woensdagavond in Exloo werd Hannah Drenth met Espresso 2e in het B-springen met 0 fouten en 73 stijlpunten. Danee Vos was afgereisd naar Zuidwolde om daar deel te nemen aan een bixiewedstrijd. Samen met haar pony Fred van Heidenhiem sprong zij  tweemaal in de klasse AA en Danee wist twee keer de 1e prijs te winnen. (zie Foto) eigen foto.

 

De Stroomruiters

Zaterdag werden in Emmen de Drentse Kampioenschappen dressuur gehouden voor paarden. In de klasse M2 wist Frans van den Heuvel met Geronimo het kampioenschap van Drenthe  binnen te halen. In de klasse ZZ licht wist Francis Turkensteen met Enieta op een mooie 3e plaats te eindigen. Frans zal de eer van De Stroomruiters verdedigen op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Er werd ook weer gesprongen afgelopen weekend, in Staphorst wisten Arjen Lomulder en Yvonne Tol zich in de prijzen te rijden. Arjen met Global werd zowel in het klassiek als in het progressief 7e en Yvonne met Zidane in het klassiek 11e en in het progressief 6e. Dan wordt in de manege aan de Hoefslag vanaf a.s. donderdagavond het Drents kampioenschap springen voor paarden en pony’s verreden. Donderdagavond om 18.00 uur is het de beurt aan de M paarden, vrijdag vanaf 17.00 uur de klasse B en L voor paarden en zaterdag vanaf 9.00 uur de pony’s van B t/m ZZ en ‘s avonds vanaf 19.00 uur voor paarden de klasse Z en ZZ. Zoals altijd is de toegang tot dit evenement gratis.

De Stroomruiters

De amazone’s welke deel mochten nemen aan de Drentse kampioenschappen dressuur pony’s in Bronneger hebben zeer goed gepresteerd. Kyra Hingstman, die vorige week werd uitgeroepen tot sporttalent van de gemeente Midden-Drenthe, heeft die titel meer dan waar gemaakt. Met haar pony Job wist zij de klasse B cat. A/B te winnen met een gemiddelde score van 69,56% maar liefst 6,5 % meer dan de nummer 2. In de klasse L2 wist Kyra met Flanell het reservekampioenschap binnen te halen in de categorie A/B met 63,08%. Yvonne Tol met Albrecht’s Hoeve Lucky Boy wist in de klasse M1 cat. D/E het reservekampioenschap op haar naam te zetten met een gemiddelde score van 64,17%. Zowel Kyra als Yvonne zullen namens De Stroomruiters  Drenthe vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Simone Eleveld met Tosca’s Zannie kwam uit in de klasse B cat. D/E en met een score van 66,67 werd zij 3e van Drenthe.  Ook op andere plaatsen waren wedstrijden en Thirza Fokkens was in Tolbert en heeft met haar pony Easy Quibell in de klasse Z cat. D/E de eerste prijs gehaald na een foutloos basisparcours en een foutloze barrage.

 

De Stroomruiters

Drie amazone’s wisten zich te plaatsen voor de finale van de Drentse Kampioenschappen dressuur. Vorig weekend wist Simone Eleveld met Tosca’s Zannie de selectiewedstrijd in Staphorst te winnen in de klasse B. cat.D. met 223 punten. Kyra Hingstman met Job wist de B cat. B te winnen met een jurybeoordeling van 201  punten. Yvonne Tol met Albrecht’s Hoeve Lucky boy hebben zaterdag de selectie wedstrijd gereden voor deelname aan de Drentse kampioenschappen in Bronneger. In de M1 beoordeelden de jury’s hun proef met 202,5 en 206 pnt is 68,08% en ze eindigden als 1e. Woensdag 25 januari reed Stroomruiter Annerieke Zinger met Miss Alinda bij Indoor Klein Oever in Balkbrug.In het progressieve parcours, klasse L, wist ze de 1e prijs te pakken. Hiermee had ze zich geselecteerd voor de finale op vrijdag de 28e. Helaas reed ze hier minder succesvol, maar desondanks nog een achtste plaats in deze Finale van Avereest. Kim Speelman is zaterdag in Exloo met haar paard Ceduria’s Ultimate in L springen 4e geworden.

De Stroomruiters

 

Vanaf dinsdag 13 januari ging Indoor Hartje Drenthe verder met het B, L, M, Z en ZZ springen voor paarden. Resultaten van de leden van De Stroomruiters. B springen klassiek 3e Anne van den Eerenbeemt met Faith 0 fout 81 punten voor de stijl en in het 2e parcours was de 5e prijs voor Laura Koenrades met Ferrari en de 6e prijs voor Jacoline Jonkers met Heroi a.g. Kim Tebbertman wist woensdag na een foutloos parcours in het L 2 fasen na 2 foutloze rondjes met Clarence Seedorf de 9e prijs te winnen. Jessica Bosma wist donderdag na een foutloos parcours in het M 2 fasen na 2 foutloze rondjes met Diego Armando ook de 9e prijs in de wacht te slepen. Vrijdag wist Wim Pomp met Ga La Vie in het 2 fasen parcours de 6e prijs te behalen. Vrijdagavond in de spannende  B finale kwamen Rianne Muggen met Germaine, Annet Wonder met Eros en Monique de Jong met Heros foutloos het basisparcours door en mochten in de barrage een gooi doen naar de prijzen. Rianne bleef foutloos en met een snelle tijd van 39,99 sec. werd zij 4e, Annet had helaas onderweg 1 springfout en werd met een tijd van 42,10 10e en Monique kreeg met haar nog jonge paard 2 springfoutjes in een tijd van 40,27 en mocht de 11e prijs in ontvangst nemen. In de L finale greep Gerrie Ploeg met Baio net naast de overwinning, na een foutloze barrage in een tijd 34,12 sec. bleef zij slechts 0,10 sec verwijderd van de winnares en mocht de 2e prijs in ontvangst nemen. Zaterdag ging het verder met de pony’s M,Z en ZZ en het vereniginsspringen voor pony’s. Met 7 teams werd er gestreden om de overwinning. Na de 1e ronde was het al beslist, het eerste team van de Stroomruiters bestaande uit Anita Muggen met Giovanni, Annerieke Zinger met Miss Alinda en Rosanne Nijenhuis met Jacoba wist onder leiding van coach Wim Pomp als enige team foutloos te blijven. De dames hebben nog wel de barrage gereden en mochten de 1e prijs in ontvangst nemen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, bleek na de bekendmaking van de beste Stroomruiter dressuur en springen. Beste Stroomruiter Indoor Hartje Drenthe2017 dressuur werd Kyra Hingstman met Job, zij wist in de B dressuur tweemaal 1e te worden. Bij het springen ging deze titel naar Rosanne Nijenhuis met Jacoba, in het B springen cat. D met een deelnemersveld van 51 combinaties, werd zij 1e in het klassiek en 4e in het 2 fasen parcours. Rieke Koerts met Nikol heeft een dressuurwedstrijd gereden in Noord-Sleen met 192 en 187,5 punten werd zij twee keer 1e.

De Stroomruiters

Indoor Hartje Drenthe heeft haar programma voortgezet met het springen voor de paarden. Vrijdagavond werd er begonnen met het BB en B springen. Zaterdag en zondag ging het verder met de klasses BB, B en L. De resultaten van de Stroomruiters., BB/vrijdag: 1. Gerrie Ploeg met Hjansidee o fout 79 punten voor de stijl. 2. Samantha Brouwer met Havanna B 0/78.5, 4 Hannah Drenth met Espresso0/76. in de klasse B was de 6e prijs voor Monique de Jong met Heros 0/77,5. In het 2e parcours was de 8e prijs voor Marjan Trip met Vicoly D. BB/zaterdag 1. Yvonne Tol met Zidane 0/71, 2. Patrick Jobing met Latte Macchiat. In het 2e parcours van de B was de 8e prijs voor Rianne Muggen met Germaine. In de klasse L klassiek was er voor Wim Pomp met Ga La Vie een 6e prijs. Het 2e parcours van de klasse L werd gedomineerd door De Stroomruiters, 1e werd Monique Gils met Bohnbouche B de 2e prijs ging naar Gerrie Ploeg met Baio en de 3e prijs was voor Wim Pomp met Ga La Vie.

Zondag ging het verder met de klasse B, er was een 6e prijs voor Arjen Lomulder met Global 0/78,5  de 8e prijs was voor Annet Wonder met Eros 0/78 en de 10e prijs was voor Yvonne Tol met Zidane 0/76. In het 2e parcours van de klasse B was de 2e prijs voor Arjen Lomulder met Global, 4e werd Roelanda Jonkers met Evira, 5e Hannah Drenth met Espresso en Glenn Geerts mocht met Zemmy de 7e prijs in ontvangst nemen. In de klasse L wist Kim Speelman met Ceduria’s Ultimate de 11e prijs te winnen. In het 2e parcours klasse L was de 10e prijs voor Bart Waninge met Ponderosa’s Fulana.

De Stroomruiters

Vrijdag 6 januari ging INDOOR HARTJE DRENTHE na de dressuur verder met het B springen voor pony’s. Leden van De Stroomruiters gingen met de volgende prijzen huiswaarts. In de klasse B/AB was de 3e prijs voor Kyra Hingstman met Flanell 0 fout en 71,5 punt voor de stijl. In de klasse B cat.D was de 1e prijs voor Rosanne Nijenhuis met Jacoba 0/80,5 en de 5e prijs ging naar Vicky Bakx met 0/76,5 en de 11e prijs was voor Maran Booiman met Layka 0/71,5. In de klasse B cat. E was de 4e prijs voor Anita Muggen met Giovann 0/71,5. In het 2e parcours van de klasse B cat. D wist Rosanne Nijenhuis met Jacoba de 5e prijs te behalen en Maran Booiman met Layka werd hier 9e. In de klasse B cat. E wist Anita Muggen met Giovann wedrom de 4e prijs te behalen. Op zaterdag stond de klasse L gepland, vanwege de weersomstandigheden heeft de organisatie moeten besluiten deze klasse uit het programma te halen. Zondag ging INDOOR HARTJE DRENTHE verder met de Bixie, dit zijn opstap wedstrijden voor de beginnende ruiters. Fantastisch om te zien hoe deze jonge kinderen op een ongedwongen manier kennismaken met de wedstrijdsport. In de A dressuur was de 1e prijs voor Robin Brunsting met zijn pony Mister Black Jack 80 pnt. en de 3e prijs voor Indy Hingstman met Flanell 75 pnt.. In de AA dressuur ging de 2e prijs naar Nienke Brunsting met Mister Black Jack 77 pnt.. Het A springen werd gewonnen door Jessy Jansen met Jut 35 punten  en de 2e prijs ging naar Robin Brunsting met Mister Black Jack 33 pnt. Vrijdag om 17.00 uur gaat INDOOR HARTJE DRENTHE verder met het springen voor de paarden.

Ook op andere concoursen kwamen leden van De Stroomruiters in actie.  Maaike Hofman reed woensdag 4 januari met Don Diablo de M Finale van de IICH competitie klasse in Zuidbroek. Ze wonnen de 2e prijs met 72,33% in de kür op muziek. Zondag 8 januari reden ze hun Z1 debuut tijdens de selectie voor de Drentse kampioenschappen en wonnen ze de 4e prijs met 229 punten. Francis Turkensteen reed met Enieta ook een voorselectie voor de Drentse kampioenschappen in Exloo in de klasse ZZ licht. Met een puntenaantal van 232,5 wist Francis deze rubriek te winnen.

 

De Stroomruiters.

Hierbij de prijswinnaars, aangesloten bij de organiserende vereniging De Stroomruiters. In de klasse ZZlicht was de 4e prijs voor Francis Turkensteen met Enieta 64,43%. Woensdag in de klasse B 1e proef, 1e Jelly Drent met Fleur 201 pnt.,    3e Mirte Marrink met Ginelle 188,5 pnt en 6e Ilse Snijder met Gelinda 187 pnt.. In de 2e proef was de 1e prijs wederom voor Jelly Drent met Fleur 194,    3e Roelfina Bosma met Guppie 191 en 4e Ilse Snijder met Gelinda 187. Klasse B 2e groep, 2e Shannon Groeneveld met Criminal Bazaar 193 pnt. Klasse M1 1e proef, 6e Jelly Drent met FF Beton’s Estella 188,5 pnt. en in de 2e proef ging de 6e prijs naar Jolanda Hazen met Falone-Leva 186 pnt.. Donderdag in de klasse L1 1e groep was de 4e prijs voor Yvon Appelmelk met Haakon-G 199 pnt. L1 groep2, 2e Anne van den Eerenbeemt met Hot Summer 200,5 pnt. en 6e Alisa Veninga met Balanz 191 pnt. en in de 2e proef ging de 1e prijs naar Anne van den Eerenbeemt met Hot Summer 199,5 pnt. en Ilona Liewes met Gidion wist met 191 pnt. de 2e prijs te behalen. in de klasse L2 2e groep, wist Lois Vos met Farrago S met 201 pnt. de 4e prijs te winnen. Vrijdag ging het verder met de pony’s in de klasse B cat. D 1e proef, ging de 1e prijs naar Melissa Weurding met Bjagrit 192 pnt. 3e werd Linda Jansen met Dempsy Django 186,5 pnt en de 4e prijs ging naar Vicky Bakx met Marisha van de Hijker-Esch met 186 pnt. In de klasse B cat. E was de 2e plaats voor Nienke Timmer met Costarinels 187,5 pnt. In de 2e proef ging de 2e prijs naar Vicky Bakx met Marisha van de Hijker-Esch 202,5 pnt. 3e werd Renee Speelman met Waddenhoek’s Sanne 202 pnt. en Dimphy Fokkens met Westerveld’s Sterre mocht met 196 pnt. de 4e prijs in ontvangst nemen. In de B cat E was de 1e prijs voor Nienke Timmer met Costarinels

201 pnt. In de klasse B cat. A/B/C 1e proef was de 1e prijs voor Kyra Hingstman met Job 209,5 pnt en Rieke Koerts met Nikol werd met 196,5 pnt. 3e. In de 2e proef was de 1e prijs wederom voor Kyra Hingstman met Job 207 pnt. de 2e prijs was voor Nikki Fleur de Haan met Dublin 202,5 pnt. en de 4e prijs ging naar Rieke Koerts met Nikol 192 pnt. In de klasse L1 cat. D/E 1e proef ging de 4e prijs naar Marissa Oude Velthuis met Oxford Champ 192 pnt. en in de 2e proef kreeg deze combinatie 188 pnt. en een 3e prijs. In de klasse L1/L2 cat. B/C 2e proef was de 1 prijs voor Annerieke Zinger met Miss Alinda 185 pnt. In de klasse L2 cat. D wist Myrthe Vos met Morag zowel de 1e proef als ook de 2e proef te winnen met 196 en 183 pnt..

 

Ook elders werden wedstrijden gereden met deelname van De Stroomruiters.

Yvonne Tol en Albrecht’s Hoeve Lucky boy hebben in de finale van DCIG te Zuidbroek de 3e plaats behaald met 67% in de kür op muziek met een zeer kleine achterstand op de 1e en 2e plaats. Ze reden een mooie constante kür. Yvonne Tol heeft vrijdag ook meegedaan bij het Dressuurspektakel in Dalen met haar M-kür. En hier behaalden ze een nette 2e prijs met 66,17% en wonnen daarmee als extra prijs een privéles van Laura Zwart.

 

Vrijdag vanaf half tien gaat Indoor hartje Drenthe verder met het springen voor pony’s klaase B en zaterdag vanaf half tien is het de beurt aan de pony’s klasse L. Zondag vanaf half tien komen de jongste ruiters in actie bij de Bixie-wedstrijd. Kom gerust eens een kijkje nemen bij de Manage aan De Hoefslag in Beilen.

 

Dat was het voor deze week, ik wens jullie allen een voorspoedig en sportief 2017.

 

Met vriendelijke groet,  Reina Limburg

 

 

 

De Stroomruiters

Verschillende leden van de Stroomruiters kwamen in Dalerveen op het november concours in actie. Er kon zowel op vrijdag als op zondag gesprongen worden in de klasse B. Hieronder de uitslagen Arjen Lomulder – Global vrijdag – 2e in de B met 79,5 stijl zondag – 1e in de B met 85,5 stijl Jody Grasdijk – Geer vrijdag – 1e in de B met 80,5 stijl Monique de Jong – Hero vrijdag – 4e in de B met 76 stijl Hannah Drenth – Espresso zondag – 1e in de BB zondag – 4e in de B met 76,5 stijl Kim Speelman – Ultimate zondag – 10e in de B met 72 stijl Nathalie van Pelt was dinsdag met haar pony in Dalerveen en behaalde in het M springen cat.D de 1e prijs. Vorig weekend behaalde Nathalie in Appingedam in het L springen cat. D twee keer de 1e prijs.In Beilen werd een dressuur wedstrijd voor paarden en pony’s gehouden door de Dressuur Competitie Noord Nederland.Vrijdagavond in de Klasse ZZ licht wist Francis Turkensteen met Enieta de 1e prijs te behalen. Zaterdag wist Rinske Veldman met Eranka in de klasse M1 met 190 pnt. de 5e prijs te behalen. Thea Paping met Espresso kwam in de L2 tot 201,5 punt en dat was goed voor de 4e prijs. Zondag werd een aanvang genomen met de pony’s. Jarno Boer met Fayline reed in de B dressuur en behaalde in de eerste proef 180 pnt. en in de tweede proef 183 en de derde prijs. Hilde Dijkstra behaalde met haar pony Qamar de 2de prijs in de klasse B met 186,5 punt.

Kyra Hingstman kwam met 2 pony’s aan de start en wist met Job in de B dressuur in de eerste proef 194 pnt. te behalen en in de 2e proef de monsterscore van 227 pnt. in de beide proeven werd Kyra 1e. Met haar pony Flanell reed zij in de L2 dressuur en ook hier 2 proeven, die beoordeeld werden met 185 en 182,5 pnt., Dit leverde Kyra een 3e en een 5e plaats op.Yvonne Tol heeft meegedaan aan de drie selectie wedstrijden om een Kür op muziek te mogen rijden met haar pony Albrecht’s Hoeve Lucky boy. In de M1 behaalden ze 203,5 en 2x 196,5 en dat was goed genoeg om door de mogen naar de Finale bij Indoor Groningen te Zuidbroek op 24 december.

 

De Stroomruiters

De afgelopen week verliep voor Alisa Veninga uiterst succesvol. Vorig weekend wist zij met haar paard Balanz in Vinkega in de L1 dressuur met 192,5 en 193,5 punt tweemaal de 5e prijs te winnen. Dinsdag kwam Alisa in Emmen aan de start en met haar paard Balanz reed zij een nette proef, die gewaardeerd werd met 194 pnt. wat goed was voor de 1e prijs.Zaterdag kwam Alisa aan de start in Steenwijkerwold en wist met 189 en186 pnt. een 1e en een 4e prijs te behalen.

de Stroomruiters

Afgelopen donderdag 20 oktober reed Annerieke Zinger met Miss Alinda in Tolbert een hele snelle foutloze ronde in de klasse L-BCDE.

Hiermee won ze in deze categorie de 1e prijs. Kim speelman heeft zondag gesprongen in Noord-Sleen in de klasse BB behaalde zij 80 punten en de 1e prijs, daarna wist zij in de klasse B ook foutloos te blijven en wederom met 80 stijl punten de 1e prijs te behalen.

Maaike Hofman wist in Beilen in de klasse M2 dressuur de 6e prijs te winnen met Don Diablo, dit was de 2e wedstrijd voor de IICH Groningen competitie. De eerste wedstrijd was Maaike 4e en staat er nu goed voor om de finale te mogen rijden in Zuidbroek.

De Stroomruiters

Afgelopen weekend stond de manege in het teken van de springsport en de tuigpaarden. Veel mensen wisten de weg naar de manege te vinden en het was gezellig druk. Vrijdag werd een aanvang genomen met het M, Z en ZZ springen. In het M springen ging de 1e prijs naar Albert Zoer en Laura Slager. In de klasse Z was Albert Zoer wederom oppermachtig, de 1e, 2e, 4e en 7e prijs mocht hij meenemen naar Echten. Voor Maureen Bonder was er een 6e prijs. Maureen kwam in Beilen voor het eerst aan de start na haar zware val in Limburg. In de klasse ZZ werd Albert Zoer wederom  1e en 2e.

Zaterdag ging het verder met de pony’s, in de klasse B cat. B/E was de 1e prijs voor Renee Speelman en Maran Booiman mocht als 2e opstellen. Annerieke Zinger behaalde in de klasse L cat. B/C de 3e prijs. Zaterdagavond was het de beurt aan de tuigpaarden en de hackney’s. Van heinde en verre waren de rijders naar Beilen gekomen en zelfs de “Sjeik”uit Marokko was aanwezig op zijn kameel. De tuigpaarden-commissie kan terugkijken op een geslaagde avond.

Zondag kwamen de BB, B en L paarden aan de start. In de BB wist Kim speelman de 8e plaats te behalen. In de klasse B groep 1 was er voor Lisette Blom een 12e prijs. In de 2e groep B was er voor Gerrie Ploeg een 7e prijs. In de klasse L was er voor Fiona Koster een 2e prijs, Anje Schonewille werd 3e, Jody Grasdijk 4e en voor Marian Raven een 9e prijs.

In Vinkega kwam Ellen Bazuin met haar paard Remeedie aan de start in de klasse B. Haar 1e proef werd gewaardeerd met 199 pnt. en een 2e prijs, in de 2e proef kreeg Ellen 190 pnt. en dat was goed voor de 4e plaats.

 

De Stroomruiters

In de manage van De Stroomruiters werd afgelopen weekend een dresasuurwedstrijd voor paarden gehouden. Vrijdag-avond werd begonnen met de Z dressuur. De klkasse Z1 dressuur werd gewonnen door Leonie Rijnberg met 63,82%. In de klasse Z2/ZZ licht was Veronique Roerink met Flanell oppermachtig, met maar liefst 73,43% werd zij eerste. Zaterdag wist Lois Vos met Farrago S in de klasse L2  1e proef de 3e prijs te behalen met 188 pnt..Iin de 2e proef ging de 2e prijs met 185,5 pnt.

naar Jack Vrieling met Elvis V. In de klasse M1/M2 wist Rieja Raven met Waldrose (M1) met 183 pnt. de 4e prijs te behalen in de 2e proef. In de klasse B wist Mattina Moes met Cendola de 1e proef te winnen met 211 pnt. en in de 2e proef werd zij 3e met met 215,5 punt. Zondag konden de paarden wederom 2 proeven rijden, in de klasse M1/M2 1e proef ging de 1e prijs naar Maaike Hofman met Don Diablo(M2) 201 pnt. Nathalie Ebbinge met Bon Jovi (M1) 187 pnt mocht de 4e prijs in ontvangst nemen en in de 2e proef mocht Nathalie met 191 pnt. de 3e prijs in ontvangst nemen. In de klasse B ging zowel in de 1e als in de 2e proef de 1e prijs naar Eric Nuiten met Hattrick met de mooie punten van 204,5 en 203. Jacoline Jonkers wist met Herói a.g. in de 1e proef met 202 pnt. de 3e prijs te behalen en met 191 pnt. werd Jacoline in de 2 proef 5e. In de L1 dressuur wist Jessica Bosma met Diego Armando de 2e prijs te behalen met

188 pnt. in de 2e proef. In de L1 was in de 1e proef de 3e prijs voor Roelanda Jonkers met Evira 198,5 pnt en in de 2e proef werd Roelanda met

188 pnt. 2e. De 3e prijs ging naar Marjan Trip met Fleur van Wittenstein met een puntentotaal van 187,5. Yvonne Tol en Albrecht’s Hoeve Lucky boy namen afgelopen zaterdag in Nieuwe Pekela deel aan de 1e selectiewedstrijd Dressuur Competitie Indoor Groningen voor ponies. In een sterk deelnemersveld hebben ze in de klasse M1 met 203,5 pnt de eerste prijs behaald. Er volgen nog 2 selectiewedstrijden, de beste 4 combinaties mogen een kür op muziek rijden in Zuidbroek.

De Stroomruiters

Leden van De Stroomruiters waren de afgelopen week weer actief op verschillende concoursen.  Annerieke en Rosanne Zinger reden zaterdag 23 juli op de Drentse Ruiterdagen in Noord-Sleen.Annerieke en Miss Alinda sprongen in de B klasse een foutloze ronde, goed voor 72,5 punten en een 3e prijs. In de B dressuur verdienden ze 193 en 188,5 punten, 2x een 2e prijs! Rosanne met Melody voor het eerst BB dressuur gereden. Ze reed twee nette proeven, 185 en 183 punten, 4e en 6e plaats. Marissa Oude Velthuis was dinsdag met haar pony Oxford’s Champs naar Dalerveen. In het B springen reed ze een foutloos parcours en met 75 punten voor de stijl mocht Marissa de 1e prijs in ontvangst nemen. Marjan Trip was met haar paard Fleur van Wittenstein donderdag in Noord-sleen en behaalde in de L2 dressuur een 3e prijs. Dan waren er nog een aantal combinaties actief op Barrage Bork afgelopen weekend.  Bij de pony’s sprong Thirza Fokkens met Westerveld’s Sterre in de B/DE een foutloze ronde met 74 stijlpunten. Hiermee behaalde ze de 3e prijs.  Dimphy Fokkens reed in de L/ABC een foutloos parcours en een snelle foutloze barrage met Dutch Lady en dit resulteerde in een 2e prijs. Tevens werd Dimphy 1e in het 2e parcours. Danique Jager reed dressuur in Westerbork.  Danique is in de L2 categorie D twee keer 1e  geworden met 182 en210,5 punten. Felien Schoon reed met haar pony Aron in de dressuur klasse M2 183,5 en 173 punten bij elkaar, dit was goed voor een 3e plaats.Ook de paarden waren actief in Westerbork, Rinske Veldman reed met Eranka 190 pnt. in de M1 dressuur en dat was goed voor de 1e prijs.  Marije Schutter reed met Grandadvance in de dressuur in de klasse L2 187,5 en 188,5 punten bij elkaar, dit was goed voor een 4e prijs. Ook in het springen deden De Stroomruiters goede zaken. In het B springen 1e parcours met 60 deelnemers was er voor Yoste Kamphuis met Zoë V een 2e prijs, Hannah Drenth  met Espresso werd 5e, Lisette Blom met Alympic Fleur werd 8e allen foutloos en Marije Schutter met Grandadvance had ze 1 balk en dit was goed voor de 12e prijs. In het tweede parcours werd Hannah Drenth 1e, Lisette Blom 2e, beide foutloos en Marije Schutter had in de 2e omloop eveneens 1 balk, dit was goed voor een 6e prijs. Monique Gils reed in de klasse L met Bohnbouche B een foutloos parcours en een foutloze barrage, wat haar de 2e prijs opleverde,

 

De Stroomruiters

Zaterdag hebben Felien schoon met Aron en Marije Schutter met Grandadvance een wedstrijd gereden in Noord-Sleen. Felien werd in de klasse B springen 1e met 72,5 punten voor de stijl. Marije reed in de  klasse L2 dressuur voor de derde keer mee en wist met 203 en 194 punten een 1e en 2e prijs in de wacht te slepen. Afgelopen dindag  was Monique Gils aanwezig in Dalerveen. In het L springen klassiek parcours direct op tijd wist Monique met Bonhbouche B na een foutloos parcours in een tijd van 67.47 sec. de 1e prijs in de wacht te slepen.

 

De Stroomruiters

Leden van De Stroomruiters waren afgelopen week weer op verschillende concoursen actief. Woensdagavond reed Shannon Groeneveld in Noord-Sleen en behaalde daar met Dancer in de klasse L2 dressuur 189 en 1854,5 pnt. en een 2e prijs. In Wateren hield rijvereniging Diever haar jaarlijkse wedstrijd. Bij de paarden in het B springen stonden De Stroomruiters vooraan. De 1e prijs was voor Annet Wonder met Eros 0 fout 78 punten voor stijl, 3e prijs Hannah Drenth met Espresso o fout  74 punten voor stijl en de 5e prijs was voor Marja Zinger 0 fout en 71 stijlpunten. Yoste Kamphuis was met Zoë V in Veendam op het jaarlijkse Parkstad Concours zij reed in de klasse B met 4 strafpunten en 75,5 punt voor de stijl werd zij 8e, Yoste maakte haar debuut in het L springen en met een foutloze ronde en een foutloze barrage mocht zij wederom als 8e opstellen.  Tenslotte reed Anouk Doornbos met haar pony Tosca’s Zannie in Ruinerwold. in de Z1 dressuur mocht Anouk met 218,5 en 225,5 punten tweemaal de 1e prijs in ontvangst nemen.

 

De Stroomruiters

Afgelopen weekend werd de tweede editie van Hippisch Holtrijk gehouden in Grolloo. Vrijdag werd een begin gemaakt en in het B springen progressief was de 1e prijs voor Yoste Kamphuis met Zoë V en Annet Wonder wist met Eros de 3e prijs te behalen. Voor Yoste met Zoë V was er een 7e prijs in het B springen klassiek.  Zaterdag was Lars Wonder met Foxy Foxtrot goed op dreef Lars wist met Foxy zowel het L klassiek als het L progressief te winnen. Met Diamond SB wist Lars in het L klassiek ook nog de 3e prijs in de wacht te slepen. Hannah Drenth was zaterdag met Espresso in Meppel en wist daar in het B springen klassiek na een foutloos parcours en 70,5 punt voor de stijl de 6e prijs te behalen. Zondag was Kyra Hingstman met haar pony Flanell op het Laarwoudconcours in Zuidlaren en wist daar weer mooie prestaties neer te zetten. In het BB en in het B springen cat. ABC was Kyra foutloos en beide parcoursen werden beoordeeld met 77 punten voor de stijl. In het BB was dat goed voor de 1e prijs en in het B behaalde zij de 3e prijs. De dressuur ging ook prima en in de L2 cat AB kwam zij tot 200 punten in de 1e proef en 193 punten in de 2e proef.Kyra mocht twee keer de 1e prijs in ontvangst nemen.


 

De Stroomruiters

Afgelopen weekend werd het concours in Zuidwolde gehouden, één van de evenementen van de Hippische Weken De Wolden. Vrijdag werd een begin gemaakt met het springen. In de klasse B wist Yoste Kamphuis met het paard Zoë V zowel in het klassiek als in het progressief parcours de 4e prijs te winnen. Tijdens CH Zuidwolde reed Sverre Fokkens met Oak Forest Floor 2 nette dressurproeven met als resultaat 2 winstpunten, 186 en 182,5 punt. Dimphy Fokkens reed met Dutch Lady in de klasse L categorie ABC-pony’s 2 maal foutloos rond. Ze behaalde in het klassieke parcours een 3e prijs en in het progressieve parcours een 4e prijs. Thirza Fokkens reed met haar pony Easy Quibell in de klasse Z en won in het klassieke parcours de 2e prijs. Marissa Oude Velthuis reed met Oxford’s Champ twee B dressuurproeven en behaalde met 192,5 punt de 6e prijs. In het B springen klassiek  behaalde Marissa 77 stijlpunten, en met een 10 voor algemene indruk, behaalde zij een 5e prijs. Anouk Doornbos reed met haar pony Tosca’s Zannie in de klasse Z1 en met 216,5 en 210 pnt. behaalde zij een 2e prijs. Tenslotte reed Marije Schutter met haar paard Grandadvance in Tolbert een springwedstrijd. In de klasse BB behaalde Marije met 74 stijlpunten de 2e plaats.


 

De Stroomruiters

Tijdens de Almelose ruiterdagen sprong Thirza Fokkens in de klasse Z met haar pony Easy Quibell. Op dag 1 had ze 1 balk, op de 2e dag reed ze een foutloos parcours wat een 3e prijs opleverde. Hiermee klasseerde ze zich voor de derby op zondag. Daar kwamen de 26 beste ruiters aan start. Uiteindelijk werd ze in dit zware parcours met 27 strafpunten nog 18e. Dodi Koops was met haar pony Melle Maja in Vries en zij behaalde in de klasse L2 dressuur met 192 punten de 2e prijs. Stroomruiters Annerieke en Rosanne Zinger waren zaterdag met hun pony’s Miss Alinda en Melody al vroeg aanwezig voor het CH De Grote Prijs van Staphorst. In het progressieve parcours behaalde Annerieke met Miss Alinda een 2e prijs. Hiermee wist zij zich uit de 40 deelnemers te verzekeren van een Finaleplaats om de Grote Prijs te mogen springen. Ze reden wederom zeer goed. Hiermee werd ze de winnares van de cat. ABC met een super snelle tijd Voor haar klassieke parcours werden ze eveneens mooi beloond met 73,5 stijlpunten. In de dressuur cat. B-ABC behaalde ze voor haar proef de 5e prijs met 195 punten v.d. 29 deelnemers. Rosanne startte deze dag voor het eerst buiten Bixie met haar pony Melody. Ook zij reden erg goed. Ze werden beloond met 81 en 71 punten in dressuur en 33 punten bij het springen! Alle bixie-kinderen kregen een prijs als aandenken, een mooie medaille en een beker. Felien Schoon en Marije Schutter sprongen donderdagavond in Tolbert. Marije Schutter reed BB en B  in beide parcoursen had Marije een balk en viel net buiten de prijzen. Felien Schoon wist met Stayerhof’s Conny in de Bb als enige foutloos te blijven en met 68,5 punt behaalde zij de 1e prijs. In de klasse B was Felien wederom foutloos en met 65,5 punt viel zij net buiten de prijzen.


 

De Stroomruiters

Tijdens de Almelose ruiterdagen sprong Thirza Fokkens in de klasse Z met haar pony Easy Quibell. Op dag 1 had ze 1 balk, op de 2e dag reed ze een foutloos parcours wat een 3e prijs opleverde. Hiermee klasseerde ze zich voor de derby op zondag. Daar kwamen de 26 beste ruiters aan start. Uiteindelijk werd ze in dit zware parcours met 27 strafpunten nog 18e. Dodi Koops was met haar pony Melle Maja in Vries en zij behaalde in de klasse L2 dressuur met 192 punten de 2e prijs. Stroomruiters Annerieke en Rosanne Zinger waren zaterdag met hun pony’s Miss Alinda en Melody al vroeg aanwezig voor het CH De Grote Prijs van Staphorst. In het progressieve parcours behaalde Annerieke met Miss Alinda een 2e prijs. Hiermee wist zij zich uit de 40 deelnemers te verzekeren van een Finaleplaats om de Grote Prijs te mogen springen. Ze reden wederom zeer goed. Hiermee werd ze de winnares van de cat. ABC met een super snelle tijd Voor haar klassieke parcours werden ze eveneens mooi beloond met 73,5 stijlpunten. In de dressuur cat. B-ABC behaalde ze voor haar proef de 5e prijs met 195 punten v.d. 29 deelnemers. Rosanne startte deze dag voor het eerst buiten Bixie met haar pony Melody. Ook zij reden erg goed. Ze werden beloond met 81 en 71 punten in dressuur en 33 punten bij het springen! Alle bixie-kinderen kregen een prijs als aandenken, een mooie medaille en een beker. Felien Schoon en Marije Schutter sprongen donderdagavond in Tolbert. Marije Schutter reed BB en B  in beide parcoursen had Marije een balk en viel net buiten de prijzen. Felien Schoon wist met Stayerhof’s Conny in de Bb als enige foutloos te blijven en met 68,5 punt behaalde zij de 1e prijs. In de klasse B was Felien wederom foutloos en met 65,5 punt viel zij net buiten de prijzen.


 

De Stroomruiters

Vorige week heeft Mattina Moes in Gieten nog een 10e prijs gewonnen met Frieda B in de klasse L. In Smilde werd deze week een dressuurwedstrijd gehouden. Roelanda Jonkers wist in de klasse L2 met Evira, met een puntenaantal van 189, de 1e prijs te winnen. Marije Schutter reed met Grandadvance ook in de klasse L2 en zij behaalde 188 en 189,5 punten, wat goed was voor twee keer de 2e prijs. Francis Turkensteen maakte met Espirit haar ZZ-licht debuut in Smilde, dat resulteerde in 225 en 218 punten en een 1e prijs. Anouk Doornbos reed met haar pony Tosca’s Zannie ook in Smilde en zij behaalden in de klasse Z1 dressuur 212 en 219,5 punt, goed voor twee keer de 2e prijs. Marissa Oude Velthuis heeft donderdag meegedaan aan het Carmelconcours in Dalerveen. Dit studentenconcours werd georganiseerd door het Carmelcollege in Emmen. Marissa wist met Oxford’s Champ in het B springen na een foutloos parcours en 77,5 punt voor de stijl de 1e prijs te winnen. Zaterdag en zondag hebben Kyra en Indy Hingstman alle twee een wedstrijd gereden. Kyra op zaterdag in Meppel tijdens het zomerconcours en Indy op zondag de Aa en Hunze Cup voor Bixie ruiters te Gasselte.    Zaterdag heeft Kyra Hingstman met Flanell gesprongen in de BB en B klasse voor A/B pony’s de BB was foutloos met mooie stijlpunten. In het B parcours had de combinatie helaas 2 weigeringen. Tevens reed ze daar een dressuurproef in het L1, deze werd beloond met 204 punten en dat leverde de 1e prijs op. Zondag heeft Indy Hingstman voor het eerst met haar pony Mickey een outdoor Bixie wedstrijd gereden.  Dit gebeurde in Gasselte tijdens de Aa en Hunze Cup, een toernooi over 3 wedstrijden. Ze stuurde haar pony op prachtige wijze door beide proeven.  Haar resultaten waren 82 punten waar er maximaal 84 te halen zijn. Hiermee behaalde ze de 1e en 2e prijs, een prachtig debuut.


 

De Stroomruiters

Afgelopen week en weekend waren de leden van De Stroomruiters weer op verschillende concoursen actief. In Gieten in het springen paarden wisten de amazone’s goed te presteren. In het B springen 1e parcours werd Mattina Moes 2e, Jin koops met E’dusance 5e en Yoste Kamphuis met Zoë V 6e, in het 2e parcours klasse B wist Yoste met Zoë V de 3e prijs te behalen. In de klasse L werd Monique Gils met Eduardo in het eerste parcours 6de na een foutloos basis parcours en een foutloze barrage. In het 2de parcours direct op tijd klasse L werd Monique met Bonhbouche B 2de en met Eduardo 3de. Hannah Drenth met Espresso reed in Elim in de klasse BB, na een foutloos parcours en 77,5 punt voor de stijl werd Hannah 2e. Annet wonder met Eros was ook in Elim met  en Annet wist met 81 punten voor de stijl de klasse B te winnen. Afgelopen zondag behaalde Annerieke Zinger samen met haar pony Miss Alinda goede resultaten in Hollandscheveld. Bij het springen in de klasse B zetten ze in het progressieve parcours een zeer snelle tijd neer, goed voor de 2e prijs. Het klassieke parcours werd beloond met 75 stijlpunten, een 4e prijs. In de dressuur klasse B wisten ze een 1e prijs binnen te slepen met 203,5 punten. De andere proef werd beloond met 189 punten, goed voor een 4e plaats. Anouk Doornbos reed donderdag in Smilde met haar pony Tosca’s Zannie. Anouk reed in de klasse Z1 en behaalde daar 213 en 214 punten, wat goed was voor twee keer de 1e prijs. Vrijdagavond reed Anouk in Elim en behaalde daar wederom tweemaal de 1e prijs. In de gecombineerde klasse Z1/Z2 werden haar proeven gewaardeerd met 222,5 en 212,5 punten.


 

De Stroomruiters

Mattina Moes heeft vorige week  een wedstrijd gereden in Assen. Mattina heeft de 5e prijs gewonnen met haar paard Frieda B na een foutloos parcours en 77,5 stijlpunten in de klasse B. Eveneens in de klasse B heeft zij de 6e prijs gewonnen met haar paard Cendola na een foutloos parcours en 76,5 stijlpunten.  Yvonne Tol en Jasmine hebben dinsdag in Daleveen in het BB springen een 1e prijs behaald met 85 stijlpunten. En zaterdag in Wezep met Lucky boy ook een 1e prijs met 81 stijlpunten.Thirza en Dimphy Fokkens reden zaterdag op het Hippisch Festijn in Vries.Thirza eindigde met Westerveld’s Sterre in de klasse B na een foutloos klassiek parcours als tweede met 78,5 punt. In het progressief parcours haalde ze ook de tweede prijs. Met haar andere pony Easy Quibell reed ze in de klasse Z. Daar behaalde ze in het 2-fasen parcours een tweede prijs en in het progressief was de snelste foutloze combinatie en werd dus eerste. Dimphy reed met Dutch Lady in de klasse L progressief een snel en foutloos parcours. Er was na haar niemand die het sneller kon en ze mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Zondag waren de paarden in Vries in het B springen werd goed gesprongen door de leden van de Stroomruiters Anouk Boers mocht 4e Glenn Geerts de 5e en Marja  Zinger de 5e prijs in ontvangst nemen. Marije Schutter heeft zaterdag wedstrijd gehad in Hooghalen. Zij reed haar debuut in de klasse L2 dressuur met Grandadvance. Zij reed 190 en 191,5 punten bij elkaar en dit was goed voor een 1e en 2e prijs! Felien Schoon startte zondag in Hooghalen Aron in het M2 dressuur. Felien reed 183 en 181 punten bij elkaar. Met haar pony Stayerhof’s Conny startte Felien in de klasse B dressuur. Hier behaalde ze 188 en 181 punten en een 2e prijs. Beide dames worden gesponsord door dierenarts Roos Stoop.  Francis Turkensteen reed ook in Hooghalen met Enieta in de klasse Z1 een 1e prijs met220,5 punt en met Espirit een 3e prijs met 217 punten. In de tweede proef kwam Francis met Enieta tot 222 punten en werd 2e en met een waardering van 227 punten pakte zij met Enieta de 1e prijsVandaag hebben Myrthe Vos met pony Morag en Marissa Oude Velthuis met Oxford’s Champ samen de cross op het militair oefenterrein gereden.Ze reden de cross met 24 hindernissen over een lengte van 3640 meter.  Myrthe haalde de 3e prijs.  Ze  was foutloos en zat 43 seconden van de ideale tijd af.  Marissa was 4e. Ook zij reed een foutloze cross en was 44 seconden van de ideale tijd af.


 

De Stroomruiters

Leden van de Stroomruiters waren weer op verschillende concoursen actief.

Hannah Drenth wist met Espresso in Stuifzand in de B-dressuur de 1e prijs met 199,5 punten en de 2e prijs met 199 punten te behalen. Jin Koops is met haar paard E’dusance donderdag naar Assen geweest en wist na een foutloos parcours met 79 punten voor de stijl de 3e prijs te behalen in het B springen. Zondag was Jin in Exloo en daar wist zij in de M2 dressuur met 181,5 punt de 2e prijs te behalen.  Rianne Muggen was met haar paard Germaine op het CH in Marum, en wist de 1e prijs in het progressief springen paarden cat B te winnen. Ze was 1/100 seconde sneller dan nr. 2. Nadat zij haar rit had gereden bleef zij nog lang in spanning, want er kwamen nog ca 20 combinaties na haar, maar niemand die haar er af reed. Rieke Koerts reed met haar pony Zoef in Exloo. Met 191 punten in de B dressuur wist zij de 1e prijs te winnen

 

site f Annerieke Zinger

De Stroomruiters.

Anouk Doornbos reed met haar pony Tosca’s Zannie in Roden en in Eext dressuur. In de klasse Z1 behaalde zij in Roden206,5 en 220 punten met een 1e prijs en in Eext met 208 en 216 punten een 2e prijs.Afgelopen zaterdag heeft Annerieke Zinger met haar pony Miss Alinda goed gepresteerd in zowel de dressuur als het springen. In de dressuur klasse B ABC reed ze twee proeven en behaalde een 1e prijs en een 6e plaats.Bij het springen werd een klassiek en een twee-fasen parcours verreden, met 23 deelnemers in de klasse B ABC. Ze behaalden een 6e plaats (klassiek) en een 4e plaats(twee-fasen). Hiermee kwalificeerden zij zich voor de Grote Finale die maandag 16 mei werd gereden. Er deden 18 geselecteerden mee uit de klasse B en L ABCDE, samengevoegd in één rubriek B/L ABCDE. Tijdens deze spannende Grote Finale van CH Eext reed Annerieke zeer goed en behaalde ze de 3e prijs!

Kim Speelman heeft met haar Paard Ceduria’s Ultimate het BB springen in Eext gewonnen Annet en Lars Wonder bezochten verschillende concoursen met deze resultaten. Roden: L springen progressief op tijd gedeelde 1e prijs Lars Wonder met Foxy Foxtrot. Coevorden: B springen klassiek 6e Annet Wonder met Eros. De Wijk: L springen klassiek: Lars met Diamond SB 2e prijs en progressief op tijd Lars 1e met Foxy Foxtrot en in het M springen progressief een 5e prijs met  Foxy Foxtrot en B springen klassiek: Annet 8e met Eros. Hannah Drenth reed met Espresso in De Wijk en behaalde in het B springen de 9e plaats. Yoste Kamphuis behaalde met Zoë V een 6e prijs in het B klassiek met 83 pnt. voor de stijl en in het progressief wist Yoste de 1e prijs te behalen. Wim Pomp behaalde met Espresso een 2e prijs in het L springen na barrage.

 

De Stroomruiters

In Balkbrug werd op Hemelvaartdag een springconcours gehouden. In de klasse B wist Yoste Kamphuis met Zoë V na een foutloos parcours en 76,5 punt voor de stijl de 10e prijs te behalen. In de klasse M wist Jessica Bosma met Diego Armando na een foutloze ronde en een foutloze barrage de 5e prijs te behalen. In Coevorden werd ook een concours gehouden en daar wist Yvonne Tol met haar pony Albrecht’s hoeve Lucky Boy in de klasse B na een foutloze ronde en een stijlbeoordeling van 74 punten de 3e prijs te behalen.

De Stroomruiters

Dat er afgelopen week vakantie werd gevierd was wel te merken aan het aantal wedstrijden. Vorig weekend werd Jessica Bosma met haar paard Diego Armando 4e in het Z springen in Bronneger. Voor Jessica was dit haar debuut in de klasse Z. Op koningsdag reed Jessica met Diego in Dalerveen. Daar wist zij in de klasse M de 1e prijs te behalen. Hannah Drenth was met Espresso ook in Dalerveen en Hannah behaalde in het BB springen met een foutloos parcours en 69,5 punt voor de stijl de 3e prijs. Een dag later reed Hannah met Espresso een dressuurwedstrijd in Noord-Sleen, zij behaalde met 197,5 en 194,5 punten een 3e en een 4e prijs in de klasse B. Marije Schutter was met haar paard Grandadvance ook in Noord-Sleen samen met haar dochter Felien Schoon. Felien behaalde in de klasse M1 met haar pony Aron 197,5 punt, wat goed was voor de 1e prijs. Marije behaalde met zeer hoge score’s van 214,5 en 239 in de klasse L1 tweemaal de 1e prijs. Door dit goede resultaat mocht zij deelnemen aan de finale op zondag. Marije wist de goede vorm vast te houden en zondag werd zij kampioen in de klasse L1 met Grandadvance.

Marije behaalde een totaal van 67,25 % over 4 wedstrijden. Ook had Marije de hoogste score van alle klasses behaald en dat leverde nog een wisselbeker op. In Oudega werd zaterdag en zondag weer een dressuurwedstrijd gehouden voor haflingers. Michelle Groeneveld wist met Austin in de klasse M1 zaterdag de 1e prijs en zondag de 2e prijs te winnen. Jarno Boer reed met Fayline zondag in de klasse B, en behaalde twee keer de 1e prijs.

De Stroomruiters

Zondag 10 april is Rieke Koerts naar Exloo geweest, Rieke is daar 3e geworden in de B dressuur met Zoef met 186 punten.
Dodi Koops reed met haar pony Melle Maja voor de eerste keer in de klasse L2 in Sleen
en behaalde met 181 en 186 punten 2 winstpunten.
Kyra Hingstman heeft zaterdag 16 april in Assen gereden.
Samen met haar pony Flanell kwam zij uit in de klasse L1, en met 189 en 187 punten, behaalde Kyra twee keer de 1e plaats.
Jin Koops reed met haar paard E’dusance in Sleen en behaalde in de klasse M2 182 punten en 195,5 punten en dat was goed voor de 2e prijs.
Thea Paping reed met Espresso in Assen en behaalde in de klasse L2 de 1e prijs met 207,5 punt.

 

De Stroomruiters

De buitenwedstrijden zijn weer begonnen en ondanks het mooie weer moesten toch veel wedstrijden afgelast worden, door de vele regen en de toestand van de bodem.In Hoogeveen ging de 1e buitenwedstrijd wel door en ook een aantal Stroomruiters waren hier aanwezig.Marissa Oude Velthuis  reed met haar nieuwe pony Champ (cat. E) in het B springen en Marissa mocht na een foutloos parcours met 76,5 punt voor de stijl de 1e prijs in ontvangst nemen.Yvonne Tol was met haar pony Jasmine ook aanwezig in Hoogeveen. Yvonne reed L2 dressuur en behaalde 186 en 181 pnt.goed voor een 2e en een 3e prijs.Zaterdag 9 april reden Thirza en Dimphy Fokkens op Hippisch Nieuwleusen zich in de prijzen.Dimphy behaalde met haar pony Dutch Lady na een foutloze ronde en snelle barrage de 1e prijs in de klasse L Cat. A/B.In de klasse M Cat. D/E. reed Thirza met haar pony Easy Quibell ook een foutloze ronde en barrage en won daarmee de 3e prijs.

De Stroomruiters

Tijdens Indoor Tolbert sprong Dimphy Fokkens met haar pony Dutch Lady naar een 3e plaats in het L klassiek. In het progressief haalde ze na een foutloze snelle rit zelfs een 2e prijs.  Thirza Fokkens reed op haar pony Easy Quibell, in het M klassiek behaalde ze een 6e prijs.Jarno Boer en Michelle Groeneveld zijn 2 dagen op dressuur wedstrijd  geweest in Oudega, Friesland Michelle behaalde zaterdag in M1 met Austin J de 1e prijs met 186 punten en Jarno behaalde met Fayline zondag de 1e prijs in de B met 178 punten.

 

De Stroomruiters

Vorig weekend wist Romeo Kreeft met Spicy, tijdens een springwedstrijd in Dalen, met 71 punten voor de stijl de 1e prijs te winnen.Yvonne Tol en Albrecht’s Hoeve Lucky Boy reden op hun paasbest tijdens Indoor Tolbert.In het B springen klassiek wist deze combinatie met 86 stijlpunten de 1e prijs te winnen en ook nog een mooie deken.

 

De Stroomruiters,

Thirza Fokkens reed vrijdagavond tijdens de Hondsrugse Ruiterdagen in Bronneger met haar pony Easy Quibell.
In de klasse M reed ze naar een derde plaats. In haar Z-debuut reed ze een foutloos basisparcours en na een snelle
barrage kon ze de eerste prijs in ontvangst nemen.
In de manege aan de Hoefslag werd van vrijdag tot en met zondag een groot dressuurconcours georganiseerd
door de Dressuur Commissie Noord Nederland.
Vrijdagavond werd een begin gemaakt met de klasse Z1 t/m ZZ licht paarden en pony’s.
Anouk Doornbos reed met haar pony Tosca’s Zannie en maakte haar debuur in de klasse Z1 en
behaalde haar eerste winstpunt met 60,88% 207 pnt.
In de klasse M1 wist Francis Turkensteen met Emerton D in de klasse M1 twee keer de 1e prijs te winnen met 196 en 213 pnt..
Maaike Hofman met Don Diablo werd in de 1e proef 2e met 196 en in de 2e proef 3e met 197 pnt.
Yoste Kamphuis met Zoë V mocht in de klasse B met 194 en 191 pnt. ook tweemaal de 1e prijs in ontvangst nemen.
Samantha Brouwer reed met Okaloma in de klasse L1 met 194 en 182 pnt. mocht Samantha twee keer een 3e prijs in ontvangst nemen.
In de L1 dresssuur wist Thea Paping met Espresso met 187 pnt. de 4e prijs te behalen.
Jin Koops wist met E’dusance in de klasse M2 met 180 pnt. de 3e prijs te behalen.
Dodi Koops behaalde met haar pony Melle Maja in de klasse  L1 cat.D de 2e prijs met 191 pnt.
Rieke en Mare Koerts reden allebei dressuur met hun pony Zoef in de klasse B.
Rieke behaalde een 1e en een 3e prijs met 195 en 190 pnt. en Mare behaalde een 4e prijs met 193 pnt..
Yvonne Tol reed met Jasmine in de klasse L2, zij behaalde 190 en 185 pnt. de 185 was goed voor de 2e prijs.

De Stroomruiters

Kyra Hingstman en Anouk Doornbos namen afgelopen zaterdag deel aan de Nederlandse kampioenschappen dressuur in Ermelo.Kyra wist met haar pony Flanell in de L1 cat. A/B met een percentage van 64,11% de 8e plaats te behalen en voor Anouk met Tosca’s Zannie was er met een percentage van 60,33% in de klasse M2 cat.D/E een 15e plaats.

De Stroomruiters

Afgelopen weekend is Myrthe Vos met haar pony Morag naar Zuidwolde geweest.Na een foutloze rit kreeg ze in de barrage 1 springfout maar dat was toch nog goed voor de 2e prijs.Anita Muggen was dinsdag met haar pony Giovanna in Dalerveen en behaalde in het B springen cat. E de 1e prijs en voor Charissa Prins met Karel was er een 2e prijs. Yvonne Tol reed met haar pony Albrecht’s Hoeve Lucky Boy in Tolbert en behaalde in het B springen cat. D met 76,5 punt voor de stijl de 2e prijs. Nikki Fleur de Haan reed met haar pony Schnappi in Exloo op een bixiewedstrijd.In de klasse B1 dressuur behaalde zij 2 keer de 1e prijs en bij het springen werd zij 4e. (foto gemaakt door Judith de Haan) Thirza Fokkens reed tijdens paard2016 in Hardenberg met haar pony Easy Quibell in de finale van de klasse M. Ze reed een foutloos basisparcours en een foutloze barrage en behaalde daarmee de 4e prijs. Sverre Fokkens deed in Emmen afgelopen dinsdag samen met zijn pony Oak Forest Floor mee met een dressuurwedstrijd. Daar werd hij in de tweede proef met 188 punten 1e in de klasse B.Marjan Doornbos reed met haar pony Tosca’s Zannie in Sonnega in de M2 dressuur. Met 195 en 203 pnt. behaalde zij in de gecombineerde klasse M1/M2 cat. D/E de 2e prijs. Een mooie generale voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo waar Anouk a.s. zaterdag  De Stroomruiters mag vertegenwoordigen en ook Kyra Hingstman met haar pony Flanell zal daar De Stroomruiters en Drenthe vertegenwoordigen.Hannah Drenth met Esperanzo behaalde bij de paarden in Dalerveen in de klasse B de 4e prijs.

 

De Stroomruiters 29-2-2016

Dinsdag 23 februari is Dodo Koops met haar pony Melle Maja naar Dalerveen geweest.Daar wist Dodi in het B springen cat. D/E met 75,5 punt voor de stijl de 1e prijs te winnen. Mare en Rieke Koerts reden allebei dressuur met hun pony Zoef in Noord-Sleen. Mare en Rieke behaalden allebei 189 punten in de B dressuur en dat leverde Mare de 1e en Rieke de 2e prijs op. Mattina Moes reed met het paard Frieda B in Zuidwolde, en behaalde na een foutloze rit in het B springen de 3e prijs met 76,5 punten voor de stijl.

De Stroomruiters 22-2-2016

Vanaf afgelopen donderdag werden in de manege van de Stroomruiters de Drentse kampioenschappen springen verreden.
Donderdagavond tijdens het M springen paarden wist Wim Pomp met Ferrari p.h. in een veld van 75 deelnemers na twee foutloze ronden en een foutloze barrage de 10e prijs te behalen.
Vrijdag in het B springen wist Arjen Lomulder met Diamond Boy na 2 foutloze ronden en 83 punten voor de stijl, het reservekampioenschap van Drenthe in de wacht te slepen. Monique de Jong met G-Star behaalde voor de stijl 75,5 punt en dat was goed voor de 5e prijs. In het B springen cat.A/B was de 4e plaats voor Annerieke Zinger met Miss Alinda 74 punten voor de stijl.
Nathalie van Pelt wist met Allinearo in het L springen cat.D/E na 2 foutloze rondes en jammer genoeg 1 springfout in de barrage de  6e prijs te behalen. Nathalie was Dinsdag 16-2 naar Daalerveen geweest, daar was ze 1ste in het L springen cat. D. Tycho Hatzmann was met zijn pony Marabella naar Bakkeveen geweest en heeft in de B dressuur met 183 pnt. de 1e prijs gewonnen.Anouk Doornbos was met de pony Tosca’s Zannie in Norg en behaalde in de M2 dressuur met 185 en 197 punten de 1e prijs.

 

 


 

De Stroomruiters 15-2-16

Afgelopen weekend waren de jongste ruitertjes actief op een bixiewedstrijd in Dalen.

Rosanne Zinger wist in de klasse AA springen een 1e en een 2e prijs te winnen en in de klasse AA dressuur mocht Rosanne de 3e prijs in ontvangst nemen. Jessy Jansen behaalde in de klasse B1 de 1e prijs en Nikki-Fleur de Haan mocht de 2e prijs mee naar huis nemen. Nikki-Fleur de Haan behaalde in de A dressuur ook nog een 5e prijs.
In Dalen werd dit weekend een springwedstrijd voor pony’s verreden.
Hilde Dijkstra wist met Beentjes Graven Roan in de klasse L cat. D de 1e prijs te winnen en afgelopen dinsdag wist Nathalie van Pelt met Allinearo in Dalerveen de 3e prijs te behalen in het L springen cat.D.
Yvonne tol wist met haar pony Jasmine in Ter Apel de 1e prijs te winnen met 184 punten in hun debuut in de klasse L2 en in de tweede proef werd zij 2e.

Vanaf donderdagavond 18.00 uur begint in de manege van De Stroomruiters de strijd om de kampioenschappen springen van Drenthe.
Donderdag de klasse M paarden, vrijdag vanaf 17.00 uur de klasse B en L paarden en zaterdag vanaf 09.00 uur de pony’s klasse B t/m ZZ en aansluitend de klasse Z en ZZ voor de paarden. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis dus kom gerust een kijkje nemen.


 

De Stroomruiters

Yoste Kamphuis heeft met Zoë V in een deelnemersveld van 24 combinaties de 5e prijs weten te behalen op de Drentse Kampioenschappen in de klasse B dressuur. In Emmen wist zij een goede proef neer te zetten en met 193 en 189 pnt. leverde dat de 5e prijs op. Lisette Blom reed met haar paard Alympic Fleur in Vlagtwedde en Lisette mocht na een foutloos gesprongen progressief parcours de 4e prijs in ontvangst nemen. Rieke Koerts is naar Noord-Sleen geweest en 2x 1e geworden in de B dressuur met Zoef 185 en 186 punten. Mare Koerts is daar 2e geworden met 182 punten. Ook in de B en ook met Zoef.


 

De Stroomruiters

Afgelopen zaterdag werden de Drentse kampioenschappen dressuur voor pony’s
verreden in Bronneger. Kyra Hingstman reed met haar pony Flanell in de L1 dressuur categorie A/B. Ze werd met een score van 62% eerste en won daarmee het Drents kampioenschap.
Anouk Doornbos met Tosca’s Zannie wist in de klasse M2 cat.D/E met een score van 63,33%
het kampioenschap van Drenthe in de wacht te slepen.
Het felbegeerde sjerp in het rood wit blauw met oranje linten werd met blijdschap in ontvangst genomen. Deze twee dames mogen ze 12 maart Drenthe en De Stroomruiters vertegenwoordigen tijdens het NK in Ermelo.Dan wist Mariska Ensing met haar pony Miss Montana in de klasse B categorie C met 64,67% het reservekampioenschap van Drenthe te bemachtigen. Yvonne Tol met Albrecht’s Hoeve Lucky boy heeft in de  L2 categorie D/E de 4e prijs behaald met 64,5%.
Tot zover de kampioenschappen.
Maran Booiman was dinsdag in Dalerveen en heeft daar met haar pony Layka in het B springen met een foutloos parcours en 77 punten voor de stijl de 1e prijs gewonnen.
Jarno Boer is met Fayliene in Zuidwolde naar een bixie wedstrijd geweest.
In de dressuur heeft Jarno een 2e en een 4e prijs gewonnen en in het springen de 3e en de 4e prijs.


 

De Stroomruiters

Tijdens de 2e week van Indoor Hartje Drenthe werd er weer volop gestreden om de prijzen en ook de eigen leden pikten een graantje mee.
Maandag in het L springen was Wim Pomp zeer succesvol, hij wist zowel het klassiek als het 2 fasen parcours te winnen met Espresso. In het klassiek parcours was de 5e prijs voor Monique de Jong met Grey Breitling en 9e wederom Wim Pomp met Garfield VDL en in het 2 fasen mocht Wim met dit paard de 5e prijs in ontvangst nemen. Bart Waninge met Ponderosa’s Fiechique DN werd hier 6e. Dinsdag in het B springen klassiek wist Laura Koenrades met Ferrari de 1e plaats te behalen en in het 2 fasen parcours werd zij 3e.
Vrijdagavond in de L finale wist Bart Waninge met Mister Ed de 9e prijs te behalen.
Zaterdag was het de beurt aan de pony’s en voor Thirza Fokkens met Easy Quibell was er een 8e prijs in het klassiek en een 6e prijs in het M springen cat. E.
Aan het eind van de middag tijdens het verenigings springen voor pony’s wisten Dimphy Fokkens met Dutch Lady, Thirza Fokkens met Easy Quibell en Nathalie van Pelt met Allinearo de 2e ronde te bereiken en in de 2e ronde kwamen zij wederom tot een goed resultaat en wisten de 2e prijs te behalen, met enkele seconden achterstand op het team van VVV Rouveen.
De huldiging van de beste Stroomruiter dressuur en springen ging er spectaculair aan toe in een bomvolle manege lieten Marell Hilberts en Wim Pomp zien hoe je een ereronde moet rijden.
Marell Hilberts met de fries Lord Hof was de beste in de dressuur en Wim Pomp met Espresso de beste in het springen.

Dan waren er nog andere wedstrijden, de voorronden voor het Dressuurkampioenschap voor pony’s werden gehouden in Bronneger en hiet wisten Yvonne Tol met Albrecht’s Hoeve Lucky Boy in de klasse L2 en Anouk Doornbos met Tosca’s Zannie in de klasse M2 een startbewijs te behalen voor de Drentse Kampioenschappen.

 


 

De Stroomruiters

Indoor Hartje Drenthe is in volle gang, in de manege aan de Hoefslag is het een komen en gaan van pony’s en paarden. De deelname is enorm en dat is voor de organisatie een hele kluif om iedereen aan de start te krijgen en er staan nog steeds combinaties op de wachtlijst.
Vrijdag werd een aanvang gemaakt met het B en L springen kleine pony’s.
Hierbij de resultaten van de leden van de Stroomruiters.
Vrijdagavond in de B cat. AB klassiek werd Willemijn Sijbenga met Casper 3e.
Zaterdag wist Yvonne Tol met Lucky Boy in het B cat.D de 13e prijs te behalen. Anita Muggen met Giovann wist in de B cat. E de 2e prijs te behalen. In het L springen cat. D was er voor Nathalie van Pelt met Allinero een 6e prijs. Zaterdagavond ging het verder met de paarden klasse B, in het klassieke parcours wist Laura Koenrades met Ferrari 7e en Rianne Muggen met met Germaine werd 11e.
Zondag in het B klassiek was de 5e prijs voor Monique de Jong met G-Star.
In de klasse L waren de Stroomruiters goed vertegenwoordigd in de prijsuitreiking.
Lars Wonder werd met Foxy Foxtrot 2e in het klassiek en 8e in het 2 fasen parcours.
Monique Gils met Bohnbouche B werd3e in het klassiek en met Eduardo behaalde zij de 6e prijs in het 2 fasen parcours. Jody Grasdijk met Baron Z werd 7e Klassiek en 4e in het 2 Fasen met Goleva behaalde Jody nog een 13e prijs in het klassiek. Voor Laura van Trigt met Fraise de la Nancy was er in klassiek een 11e prijs. Dat was het voor wat betreft Indoor Hartje Drenthe maar er was meer.

Felien Schoon en Marije Schutter hebben afgelopen zaterdag mee gedaan aan de smildeger kampioenschappen dressuur voor ponies en paarden.
Felien Schoon wist met haar pony Aron met 189 punten in de M1 een mooie 2e plaats te behalen in het overall eindklassement bij de ponies. Marije Schutter heeft met haar paard Grand Advance met 196 punten in de klasse
L1 de eerste plaats weten te behalen bij de paarden. In het overall eindklassement betekend dit dat Marije Schutter met haar paard Grand Advance smildeger kampioen is geworden bij de paarden dressuur.

In de manege aan de Hoefslag gaat het nog verder woensdag vanaf 18.00 uur L springen paarden donderdag vanaf 15.00 uur L en M en vrijdag vanaf
9.00 uur M, Z en ZZ.
Vrijdagavond 19.00 uur B en L finale, zaterdag overdag pony’s om 17.00 uur verenigingskampioenschappen voor pony’s en ‘s avonds de M finale en als klapstuk de Grote Prijs van Beilen.


 

De Stroomruiters

Lars Wonder reed op 3 januari met zijn paarden Diamond SB en Foxy Foxtrot tijdens ICH Groningen. Lars kwam met beide paarden in de prijzen. L springen klassiek 8e en 12e en L springen progressief 7e en 10e
Maandag kwam Lars met Diamond SB aan de start tijdens Indoor Hartje Drenthe in de klasse B dressuur. In de 1e proef kwam hij tot 194 pnt. en de 2e proef werd gewaardeerd met 197 pnt., goed voor een 4e en een 5e prijs. In de tweede proef werd Mattina Moes met Frieda B 3e met 201 pnt.
In de 2e groep B paarden werd Yoste Kamphuis met Zoë V 5e met 194 pnt..
Dinsdag werd de L dressuur afgelast wegens de ijzel, deze wedstrijd werd vrijdagavond ingehaald.
In de L1 1e proef werd Roelanda Jonkers met Evira 2e met 191 pnt..De 2e proef werd gewonnen door Thea Paping met Espresso 194 pnt. vijfde werd Lois Vos met Farrago S 189 pnt..
In de klasse L2 1e proef werd Francis Turkensteen met Emerton D 2e met 190 pnt, en 3e Marell Hilberts met 189 pnt. De tweede proef werd gewonnen door Marell met Lord Hof 205 pnt. en wederom een 2e prijs voor Francis 198 pnt. en een 4e prijs voor Rinske Veldman met Eranka 196 pnt..
Zaterdag was het de beurt aan de beginnende ruitertjes in een Bixie-wedstrijd.
In de A dressuur 1e proef was er een 2e prijs voor Manon Dijkman met Pepi 81 pnt. en in de 2e proef werd Manon met Pepi 3e met 79 pnt..
In de B1 dressuur 1e proef werd Lieke Bregman met Monja 2e 115 pnt. en de 3e prijs was voor Nikki-Fleur de Haan met Schnappi 114 pnt.. In de 2e proef B1 dressuur werd Nikki-Fleur de Haan wederom 3e met 100 pnt..
In de AA dressuur 1e proef wist Puck Kromkamp met Rocky 70 punten te behalen en de 3e prijs.
De 2e proef werd gewonnen door Puck Kromkamp met Rocky met 74 pnt.
In het AA springen was er een 2e prijs voor Manon Dijkman met Pepi 29 pnt.
In het A springen 1e proef was de 3e prijs voor Eefje Udding met All Star 33 pnt. de 4e prijs voor Puck Kromkamp met Rocky 32 pnt.en voor Nikki-Fleur de Haan met Schnappi de 5e prijs.
In de 2e proef A springen was de 4e prijs voor Eefje Udding met All Star 33 pnt..
Vrijdag vanaf 17.00 uur gaat Indoor Hartje Drenthe verder met het springen voor pony’s, zaterdag en zondag vanaf 09.30 uur pony’s en paarden. Maandag t/m donderdag elke avond vanaf 18.00 uur en vrijdag en zaterdag de gehele dag met vrijdagavond de B en L finale en zaterdagavond de M finale en
als klapstuk de Grote Prijs van Beilen in de klasse Z en ZZ.
De toegang is alle dagen gratis.


 

DE STROOMRUITERS
Afgelopen zaterdag werd een begin gemaakt met Indoor Hartje Drenthe 2016 een begrip in het noorden voor de paardensport. Het begon met de Z dressuur op zaterdag. In de Z1 dressuur wist Francis Turkensteen met Enieta de 4e prijs te behalen met 210 pnt. En Annemieke Nuiten wist in de M1 dressuur met 187 pnt. de 2e plaats te behalen.

Zondag was het de beurt aan de pony’s. In de B cat. C/D was de 1e prijs voor Mare Koerts met Zoef 195 pnt. en Linda Jansen met Jut werd 2e met 187 pnt.. In de L2 cat. C/D was de 2e prijs voor Yvonne Tol met Lucky Boy 197 pnt. In de L1 cat. A/B werden beide proeven gewonnen door Kyra Hingstman met Flanell 200 en 184 pnt. in de cat. C/D/E was er voor Marissa Oude Velthuis met Hanna een 3e prijs met 189 pnt. en ook Danique Jager met Sugerfree Honeybee wist met 187 pnt. een 3e prijs in de wacht te slepen. Meike Heymans met Silver mocht in de B dressuur cat.B met 180 pnt. de 1e prijs in ontvangst nemen. In de B cat. C was de 1e prijs voor Mariska Ensing met Miss Montana 188 pnt. en Annerieke Zinger met Miss Alinda werd 2e met 185 pnt.. In de B cat. D/E ging de 4e prijs naar Vicky Bakx met Marisha 200 pnt. en de 5e prijs was voor Nienke Timmer met Costarinels 192 pnt. en voor Charissa Prins met Icarus was er een 5e en een 7e prijs met in beide proeven 188 pnt.. In de M2 cat. D/E was de 1e prijs voor Anouk Doornbos met Tosca’s Zannie met 184 pnt..Dan wist Maran Booiman in Dalerveen na een foutloos springparcours in de klasse B de 2e prijs te behalen.

Intussen zijn maandag en dinsdag de B en de L paarden in actie geweest in de dressuur en aanstaande zaterdag komen de beginnende ruitertjes aan de start in het Bixieconcours.

Op vrijdag 15 januari begint het springen en met het spektakelstuk de Grote Prijs van Beilen op zaterdagavond 23 januari komt er dan weer een eind aan Indoor Hartje Drenthe 2016.

Komt u gerust eens een kijkje nemen in de manege aan De Hoefslag in Beilen.

De toegang is tijdens het gehele concours gratis.