Stroomruiter zusjes Kyra en Indy Hingstman en Nikki-Fleur de Haan reden in het weekend van 14&15 december de eerste van de drie selecties voor de Drentse Kampioenschappen in Veeningen. Puck Kromkamp en Bastiaan Kreeft startten dit weeken op het springconcours in Roden.

Veeningen
Woldberg’s Cardoso en Kyra wonnen de cat B/C. Sofia en Kyra namen ook de eerste prijs mee naar huis in de cat L2/DE. Met Job won Kyra in de cat B/M2, voor Kyra de volle aantal punten voor haar eerste selectiewedstrijd. Indy werd 5e met Job, en hiermee tweede in haar selectiecategorie L1/AB.

Nikki-Fleur de Haan behaalde met Dublin tijdens haar debuut in de L2 gelijk de eerste prijs in de categorie ABC, en staat hiermee bovenaan in haar selectiecategorie L2 C.

Roden
Puck Kromkamp werd met haar pony Risky derde in het eerste parcours B categorie CDE en won het tweede parcours. Puck was twee keer foutloos, reed 78 en 80,5 punten bijeen en werd uitgeroepen tot beste combinatie in de klasse B. 

Bastiaan Kreeft reed met zijn paard Jaimy Karla ook in Roden en ook deze combinatie was twee keer foutloos. Bastiaan werd in het eerste parcours vierde met 75,5 punten en in het tweede parcours tweede met 80,5 punten voor de stijl.