Een succesvolle start van het Hartje Indoor concours voor de ruiters en amazones van de Stroomruiters. Vrijdag 27 december stonden de L paarden en ponycombinaties in de klasse B en L op het programma, gevolgd door de M, Z pony’s en M paarden op zaterdag. Zondag werd het dressuuronderdeel van HID concours afgesloten met de klassen B en Z paarden. Er werd goed gereden door leden en niet-leden in de accommodatie van de Stroomruiters, een fantastisch begin voor IHD 2019-2020.

De volgende pony Stroomruiters behaalde een plaats in de top 5
Laura Westerbeek eindigde in de klasse B/B met haar pony Ruiten a Nikita op een 4e plaats, de tweede proef zette deze combinatie op hun naam.In de klasse B/C behaalde Noa Makken met Zazou twee keer een 4e plaats, in de tweede proef eindigde Yasmijn Kwint met Altrido Faby’s Jackson als 3e. In de klasse B/D reed Willemijn Sijbenga met Koos naar de 1e  plaats. Jessy Jansen reed in de prijzen met haar pony Dempsy Django. De amazone uit Hooghalen behaalde twee keer een 4e plaats.

In de klasse L1-L2 A/B behaalde Indy Hingstman een 3e  plaats in de eerste proef. Nikki-Fleur de Haan en Dublin eindigden twee keer als 3e in de L1/L2 C pony’s, Rieke Koerts eindigde met Nikol als 5e. L1-L2 D/E  De eerste proef staat op naam van Kyra Hingstman met Sofia Loren, Linda Jansen eindigde als 4e met haar pony Topgun, ook was er een 4e prijs voor Indy Snijder met Altrido Zannie’s Ceasar.  De tweede proef behaalde Linda Jansen een 3e plaats, dit keer met haar pony Dempsy Django,  Anky ten Hoor met Kingston eindigden als 4e  in deze tweede proef. Kyra Hingstman en Job waren de beste combinatie in de M2 A/B, Danique Jager met Sugerfree Honeybee eindigde als 3e  in de klasse M2 C/D/E.

Ook bij de paarden eindigden verschillende Stroomruiters in de top 5
In de klasse B was de 1e prijs voor Renee Speelman met Kokomo M, de 4e  en 5e plaats waren voor Roelanda Jonkers (4e met haar paard Kyano en 5e met haar paard Kingsdale). In de tweede proef eindigde Roelanda Jonker met Kingsdale als 2e en werd Anita Muggen met Felicita 5e.

In de klasse L1 paarden werd Mirte Marrink 2e en wist Nienke Limburg twee keer in de prijzen te rijden, zowel met haar paard Ici Paris Sollenburg als met haar paard Kappa Boa T eindigde deze amazone als 3e. Jelly Drent werd 4e met Kontiki FF, Denise Dougle met Happy Hour 5e  en ook Roelfina Bosma reed met Guppie een 5e plaats. Bij de L2 paarden eindigde Marell Hilberts als 2e met haar paard Tornado Oet Oale Kloosterveen, met hun tweede proef eindigde deze combinatie als 3e , net achter Francis Turkensteen en haar Image FT welke als 2e eindigde.

Alisa Veniga wist een 2e en 4e prijs te behalen met haar paard Frodo in de klasse M1. Els Nijenhuis met Jetisem werd 2e  in de klasse M2 paarden gevolgd door Nienke Limburg met Joa Nieta NLD op de 3e plaats.

In de klasse Z1 reden twee combinaties 66,176%, met de handhaving van de ex aequo regeling greep Stroomruiter Anouk Doornbos met Ivola met slecht 1 punt verschil naast de titel, een knappe 2e  plaats. In de klasse Z2 werd Marell Hilberts 2e met Sjiekeheer Oet Oale Kloosterveen (62,941%).

Foto: Anouk Doornbos @Alisa de Wilde