Zaterdag 4 januari 2020 is IHD springen van start gegaan.  Een kleine 300 keer werd het startsein gegeven aan de ponycombinaties in de klasse B en L in de Stroomruiterhal van de Stroomruiters in Beilen. Deze wedstrijd was tevens de eerste selectiewedstrijd voor plaatsing op de Drentse Kampioenschappen.

Voor de jonge ruiters en amazones van de organiserende vereniging een concours met extra veel spanning, rijden in je ‘eigen’ hal, voor ‘eigen’ publiek en het woord selectie brengt ook nog eens de nodige zenuwen.  De Stroomruiters hadden het lastig, maar gezien de resultaten waren het niet alleen de Stroomruiters die het lastig hadden. Een pittig concours, maar er hing een gezellige sportieve sfeer in de accommodatie aan de Hoefslag in Beilen.

In het eerste parcours B-C werd Noa Makken met Zazou 7e in een foutloos parcours,  het tweede parcours was het Nikki-Fleur met Dublin die als 7e eindigde met een foutloze ronde.

Drie Stroomruiters mochten zich opstellen na het eerste parcours in de klasse L-C, 3e werd Jasmijn Kwint met Altrido’s Faby Jackson, 4e Rieke Koerts met Nikol en de 6e plaats was voor Rosanne Zinger met Miss Alinda. Rosanne Zinger was de snelste Stroomruiter in het tweede parcours van de L-C, samen met Miss Alinda eindigde ze als 2e, gevolgd door Rieke Koerts met Nikol 5e. Yasmijn Kwint had met Altrido’s Faby Jackson een pechbalk, maar eindigde hiermee toch nog als 7e in het klassement van dit tweede parcours.

Welke combinaties zich geplaatst hebben voor de Drentse Kampioenschappen, welke op zaterdag 15 februari in Beilen worden verreden, wordt duidelijk na de tweede selectiewedstrijd welke aanstaande zaterdag plaatsvindt in Staphorst.

 Foto: Rieke Koerts @Wilma Hoogeveen