Zaterdag werd in Staphorst de tweede selectiewedstrijd gereden voor plaatsing op de Drentse Kampioenschappen voor de klasse B en L pony’s. Na een teleurstellend resultaat op de eerste selectiewedstrijd, was het voor een groot aantal Stroomruiters hèt moment om zich alsnog te kunnen plaatsen.

In het eerste parcours van de klasse B-D/E wist Tycho Hatzmann met Ukkie als derde (78,5 stijlpnt) te eindigen, in het tweede parcours mocht deze combinatie een rood lint in ontvangst nemen, een tweede plaats (79,5 stijlpnt). Daniek Oude Velthuis mocht als vijfde opstellen met haar pony Oxford’s Champ (73 stijlpnt).

In het eerste parcours in de klasse L-C waren Stroomruiters Yasmijn Kwint en Rosanne Zinger aan elkaar gewaagd, met slecht 00,01 sec wist Yasmijn met Altrido Faby’s Jackson Rosanne met Miss Alinda voor te blijven. Ze eindigden als tweede en derde in deze rubriek. In het tweede parcours wist Rosanne een vierde plaats te behalen en eindigde Yasmijn als zesde.

In de klasse D/E was het Robin Brunsting die zegevierde in het eerste parcours, met Sympaty wist hij in de barrage de snelste tijd neer te zetten. Nikki-Fleur eindigde met Stakkato als
zesde. In het tweede parcours waren Robin en Nikki-Fleur ook foutloos en eindigden als vierde en zesde, Nikki-Fleur dit parcours met haar pony M&M. 

De onderstaande Stroomruiters zijn na de twee selectiedagen zeker van een startplek op de Drentse Kampioenschappen, welke op zaterdag 15 februari in Beilen worden verreden.
Klasse B-D/E 
Tycho Hatzmann – Ukkie
Daniek Oude Velthuis – Oxford’s Champ
Klasse L A/B
Laura Westerbeek- Ruiten A Nikita
Klasse L-C
Rieke Koerts – Nikol
Rosanne Zinger Miss Alinda
Klasse L-D/E
Lieke Bregman – Bruni
Robin Brunsting    – Sympaty
Nikki-Fleur de Haan – Stakkato
Nikki-Fleur de Haan – M&M

Foto Robin Brunsting met Sympaty @Wilma Hoogeveen