In de strijd om de Drentse kampioenschappen hield Lucrece Aardenburg haar goede vorm van de laatste weken vast. Zij werd met Ga la vie PH reservekampioen en met Jade won ze en werd Drents kampioen. 

Donderdag was het aan de combinaties in de klasse M paarden, het kampioenschap te openen. Lucrece behaalde met Ga la vie PH de reservetitel. Na twee foutloze omlopen en barrage in een tijd van 34,50 seconden moest zij haar meerdere erkennen in Renate Beuving, die slechts 0,21 sec. sneller was. De eerste twee prijswinnaars in de klassen M, Z en ZZ kregen een uitnodiging voor Indoor Brabant. Lucrece Aardenburg mag daar Drenthe en de Stroomruiters vertegenwoordigen.

In de klasse L pakte Lucrece met Jade de Drentse titel met meer dan een seconde voorsprong op de nummer twee. De vijfde plaats was voor Anita Muggen met Felicita.

In de klasse B werd Bastiaan Kreeft met Jaimy-Karla tiende en Renee Speelman met Kokomo-man dertiende. In de klasse Z kwam één Stroomruiter aan de start, Arjen Lomulder met Global. Lomulder viel net buiten de prijzen en werd vijfde.

Nog meer Stroomruiters succesvol
Kimberley Bakker was in dit weekend actief op twee wedstrijden met haar paard Just Dance. In de B dressuur kwam zij in Bronneger tot een tweede en een eerste prijs (194/210). In Appelscha zette zij de zegereeks voort en won twee keer (204/207).