Van 29 t/m 31 december 2019 heeft de wereldbekerfinale voor studentenruiters plaats gevonden in Bern, Zwitserland. Ruiters uit 15 verschillende landen streden voor de felbegeerde titel van wereldkampioen in zowel de dressuur, het springen als het gecombineerde klassement. Het Nederlandse team werd gevormd op basis van de geleverde prestaties op de Nations Cup wedstrijden in 2019. Hierdoor mochten Maaike Hofman, Shannon Groeneveld  en Rosemarijn Strijder zich opmaken voor de strijd. Het team stond onder begeleiding van chef d’équipe Louise Sleutel.

Na een goede teamtest op zondag plaatsten alle drie de amazones zich voor de 2e ronde in de dressuur. Na opnieuw nette proeven mochten Maaike Hofman en Rosemarijn Strijder zich opmaken voor de dressuurfinale. Een sterke finaleproef zorgde ervoor dat Maaike Hofman plaats mocht nemen op het hoogste podium om het goud in ontvangst te nemen. Rosemarijn Strijder won het zilver. Naast individueel goud won Nederland tevens teamgoud in het overall dressuur klassement, hiermee eindigde Nederland voor Zwitserland en Noorwegen. In het gecombineerde (dressuur en springen) klassement greep Nederland net naast het podium met een vierde plaats.

Succesol
Maaike Hofman, momenteel succesvol in de Lichte Tour met haar eigen paard Don Diablo (Wynton), reageert na afloop: “Er is geen betere manier om 2020 in te gaan! Zowel individueel als met het team goud, waarbij we een geweldig team om ons heen hebben gehad als support”. De succesvolle prestaties konden direct gevierd worden op het aansluitende gala waar de de ruim 150 aanwezigen het nieuwe jaar samen hebben ingeluid.

Internationaal studenten rijden is bedoeld voor WO & HBO studenten tussen de 18 en 27 jaar oud. Jaarlijks vinden er zo’n 5 internationale wedstrijden plaats in Europa en Amerika. Het bijzondere aan deze wedstrijden is dat er op (voor de ruiters onbekende) paarden wordt gereden uit het organiserende land. De finales worden uiteindelijk op Prix St. George niveau en ZZ springen verreden.

Foto prijsuitreiking van de teamdressuur met Maaike Hofman, Rosemarijn Strijder en Shannon Groeneveld op het podium@ Annette Iten