In de laatste week van het IHD concours was het de beurt aan de BB, B, L, M, Z en ZZ ruiters met als afsluiting de finale’s en de Grote Prijs! Meerdere leden van de Stroomruiters kregen deze dagen het startsein.

Vicky Bakx won de klasse BB met Arianta met 75 stijlpunten, 2e werd Mattina Moes met Ritmyco met 73,5 stijllpunten, beide reden een foutloos parcours.

In de klasse B was er een 8e prijs voor Rolien Albring met Jay Jay 73,5 stijlpunten en Mythe Vos met Jo-line werd 10e na een foutloos parcours en 71 punten voor de stijl. In het tweede parcours van de B werd Maran Booiman met Heaven 7e na een foutloze rit en 75 punten voor de stijl.

In de klasse L eerste parcours was er een 13e prijs voor Anita Muggen met Felicita foutloos in een tijd van 40,41 sec., in het tweede parcours was er voor Rianne Muggen met Germaine een 5e prijs, 6e werd Monique Gils met Bonhbouche B en Glenn Geerts met Grand Advanceeindigde als tiende 10e, allen bleven foutloos.

In de klasse M ging de 2e prijs naar Arjen Lomulder met Global, foutloos en in een snelle barragerit van 21.54 sec. In de finale van de klasse B wist Reneé Speelman met Kokomo-man na een foutloos basisparcours, en helaas in de barrage 1 springfout in de tijd van 46,54 de 9e prijs te behalen. Aansluitend in de finale van de klasse L waren er geen podiumplaatsen voor de leden van de Stroomruiters weggelegd.

Lucrece Aardenburg wist zich in de eerste week in al te plaatsen voor de finale klasse M met haar paard Ga La Vie PH. Ze wist haar goede vorm van de afgelopen week vast te houden en als eerste starter in de barrage stond zij lange tijd aan de leiding maar werd met 0,04 sec, verslagen en mocht als tweede opstellen.

In de Grote Prijs van Beilen wist Arjen Lomulder Met Global in het basisparcours foutloos te blijven en mocht met 13 anderen in de barrage uitmaken wie de kampioen werd. Na een sterk gereden barrage met helaas 1 springfout wist Arjen beslag te leggen op de 11e prijs.

BESTE STROOMRUITER IHD 2020
Zaterdagavond werden de beste Stroomruiter dressuur en springen van het Indoor Hartje Drenthe 2020 bekend gemaakt en deze twee amazone’s mogen een jaar lang deze titel dragen. Bij de dressuur ging de titel naar Marell Hilberts met Tornado Oet Oale Kloosterveen en de titel  bij het springen was voor Lucrece Aardenburg met Ga La Vie PH.

Foto: Arjen Lomulder tijdens IHD in actie met Global @Henk Lomulder Fotografie