PSV De Stroomruiters uit Beilen was goed vertegenwoordigd op de Drentse Kampioenschappen dressuur in Exloo afgelopen weekend. Er werd in diverse klassen gestreden om een ticket voor het Nederlands Kampioenschap outdoor welke verreden wordt van 17 t/m 21 augustus. Maar liefst 10 Stroomruiters plaatsten zich in de top 3 van hun klasse. 7 ponycombinaties en 3 paardencombinaties. Drie amazones werden Drents Kampioen in hun klasse; Kyra Hingstman (Ti Amo), Indy Hingstman (Job) en Shanelle Roggen(Picardthoeve’s Django). Een fantastische prestatie van deze meiden en hun pony’s

DE JEUGD HEEFT DE TOEKOMST!

BIXIE
Femke Westerbeek
was de jongste Stroomruiters die haar debuut maakte op de kampioenschappen. Femke eindigde met haar pony Petra op een mooie derde plaats in de nieuw toegevoegde rubriek Bixie. 

KLASSE B
Shanelle Roggen was de jongste Stroomruiters die een ticket heeft weten te bemachtigen voor het NK in Ermelo. Met haar pony Picardthoeve’s Django werd ze met 63,889% de beste Drentse combinatie in de klasse B A/B pony’s. Brant Brongers (Ludinga Tarzan) eindigde als tweede, Hilde Westerbeek (Ruiten A Nikita) werd vierde. In de klasse B C wist Anke Ten Hoor met Hannewies met een score van 64,00% een vierde plaats en hiermee een ticket voor het NK weten te bemachtigen. Noa Makken (Zazou) werd 5e, Brant Brongers (Rafke) 8e en Demi Makken (Miss Alinda) werd 13e. 

Imke Snelten (Kees) behaalde een 14e plaats en Jessy Jansen (Dempsy Django) een 19e plaats, Imke en Jessy kwamen uit in de klasse B-D/E.

KLASSE L
In de klasse L D-E behaalde Robin Brunsting (Waylon B) een 16e plaats. Linda Jansen (Demsy Django) wist als 6e te eindigen in de klasse L2 D-E.

KLASSE M
Het derde ticket voor het NK onder de Stroomruiters is voor Indy Hingstman. Met Job reed ze een score van 71,167%, goed voor een eerste plaats in de klasse M1/M2 A/B. In de klasse M1 D/E greep deze talentvolle amazone net naast een ticket voor het NK, ze eindigde als 3e in de klasse M1 D/E met haar pony Ti Amo. Linda Jansen (Topgun) eindigde als ex aequo op een derde plaats. Willemijn Sijbenga (Koos) werd 6e en Indy Snijder (Altrido Zannie’s Ceasar) eindigde als 10e in deze klasse.

Nikki-Fleur de Haan (Dublin) reed naar een derde plaats in de klasse M1/M2 C. 

Anke Ten Hoor behaalde haar tweede ticket voor het NK met haar pony Kingston in de klasse M2/DE. Met een score van 63,722 behaalde ze een tweede plaats.

KLASSE Z
Kyra Hingstman eindigde in de proef van de klasse Z2 D/E op een nette 3e plaats met haar pony Ti Amo. Met haar kuur op muziek wist ze iedereen te overtreffen en won hiermee de klasse Z2 met een score van 65,083% en tevens een ticket voor het NK. Een enorme prestatie voor de 15 jarige amazone uit Westerbork.

PAARDENRUITERS VAN DE STROOMRUITERS KOMEN NET TEKORT VOOR NK

KLASSE B
In de klasse B kwamen Yvon Appelmelk (Kiki-Maude) aan de start, ze eindigden als 19e in het klassement. Anna de Vos (Fimme v.d. terpen) eindigde als 21ste, Eline de Reus (Hadaya) als 24ste.

KLASSE L
In de klasse L1 wist Kimberley Bakker (Moonshiner) zich als 7e te plaatsen, met haar paard Kaylee werd ze 22ste. Renee Speelman (Kokomo-Man) werd 13e. 

Yvon Apelmelk kwam in de klasse L2 met Haakon-G aan de start en eindigde als 18e.

KLASSE M
Benjamin Bakker (Jive) behaalde een nette 3e plaats in de M1.

KLASSE Z
Marell Hilberts was met Tornado Oet Oale Kloosterveen de beste Stroomruitercombinatie in de klasse Z1, ze eindige als 3e. Krista Lensing (Kanu Ks) werd 4e in deze klasse, gevolgd door Nienke Limburg (Kappa Boa T) 13e,  Eric Nuiten (Hattrick) eindigde als 20ste.

Anouk Doornbos schitterde als beste Stroomruiter in de klasse Z2. Met haar paard Ivola behaalde ze een mooie 3e plaats met haar proef. Met haar kuur op muziek wist ze als 6e te eindigen.

Mooie prestaties van de Stroomruiters! 
Wij wensen alle Stroomruiters die zich hebben geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Ermelo ontzettend veel succes!