Wie zijn wij

Welkom

Welkom op de website van PSV de Stroomruiters. Op deze site vindt u informatie over onze vereniging, onze accommodatie, de door ons georganiseerde wedstrijden en evenementen.

PSV DE STROOMRUITERS SINDS 1969

PSV de Stroomruiters is opgericht op 17 juni 1969. Klein begonnen, maar uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen van de provincie Drenthe. De Stroomruiters is een actieve vereniging, een groot aantal paarden- en ponyruiters zijn actief in de wedstrijdsport, in diverse disciplines. Sinds 2019 is de Stroomruiters ook een officiële men-vereniging. 

Wedstrijden

In het indoorseizoen worden er door de Stroomruiters meerdere wedstrijden georganiseerd. Bekendheid heeft ‘de Stroomruiters’ grotendeels te danken aan ‘Indoor Hartje Drenthe concours’. Dit dressuur- en springconcours voor pony en paardenruiters is een jaarlijks terugkerend concours, welke wordt verreden in de maanden december en januari.

EEN VERENIGING BEN JE SAMEN

Naast de reguliere wedstrijden, zijn de Stroomruiters ook ieder jaar weer goed vertegenwoordigd op de Drentse Kampioenschappen. Paardrijden is een vrij individuele sport. Om toch het verenigingsgevoel in stand te houden worden er door de KNHS jaarlijks verenigingskampioenschappen georganiseerd. Ook hier zijn de Stroomruiters ieder jaar weer goed vertegenwoordigd.

Naast alle wedstrijdactiviteiten en trainingen worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor alle leden, dus ook voor niet- wedstrijd ruiters en steunende leden.